SB-1909-RPC

Acest articol a fost publicat de Andreea Banciu pe 19.09.2013 în rubrica Mondolit.

Revista presei culturale de astăzi se plimbă prin țară și face o primă oprire în Timișoara, unde aflăm de pe SemneBune.ro că va avea loc în curând Festivalul Internațional de Literatură, ai cărui organizatori au venit cu o idee interesantă, pentru publicul cititor. Aceștia ”îi provoacă pe iubitorii de literatură să ghicească numele celor 12 invitați ai ediției de anul acesta, plănuită să aibă loc în perioada 23-25 octombrie, la Galeria Theresia din cadrul Bastion. Organizatorii au lansat pe pagina de Facebook a Festivalului un concurs constînd în pachete de cărți însoțite de autografele invitaților”. Detalii referitoare la eveniment și la concurs sunt disponibile pe www.semnebune.ro.

**

Și cei aflați la Sibiu (în vizită sau de-ai casei), se pot bucura de o experiență interesantă, și anume repetițiile cu public pentru spectacolul ”Absolventul”, pe scena Teatrului Național ”Radu Stanca”. Vizionările pentru cea mai nouă producție a regizorului Cristian Theodor Popescu sunt programate joi, 19 septembrie și vineri, 20 septembrie, de la orele 19:00. Pentru cei cărora titlul li se pare cunoscut, articolul de pe www.tnrs.ro, trece în revistă etapele prin care a trecut producția, cea mai cunoscută dintre ele fiind ecranizarea cu una dintre legendele cinematografului american, actorul Dustin Hoffman: ”Actorii Teatrului Național din Sibiu revin pe scenă într-o montare după unul dintre cele mai îndrăgite filme de la Hollywood. „Absolventul/ The Graduate” este o adaptare de Terry Johnson, bazat pe romanul lui Charles Webb şi scenariul de film al lui Calder Willingham şi Buck Henry

**

La Brașov, o veche casă patriciană din Piața Sfatului, monument istoric de categoria A, aflat în degradare, s-a întors la viață, datorită muncii de consolidare și restaurare, găzduind Librăria Humanitas Brașov. Aflăm de pe hotnews.ro că deschiderea festivă a librăriei va avea loc astăzi, la ora 19:00, în prezența unor nume notabile de pe panoul de onoare al editurii: Andrei Pleșu, Horia-Roman Patapievici, Ioana Pârvulescu, Dan C. Mihăilescu, Mircea Cărtărescu, Lucian Boia și Gabriel Liiceanu. Detalii despre istoria casei restaurate, despre amplasare și eveniment vă stau la dispoziție, pe hotnews.ro.

**

Ne întoarcem în București, cu un fotoreportaj memorabil, pe Think outside the box, despre itinerariul fotografic și profesional al fotojurnalistului George Popescu. ”Dacă ați ieșit la protestele din ultimele trei săptămâni, sigur l-ați văzut măcar cu coada ochiului, cocoțat pe vreun stâlp, nemișcat la vreo fereastră, de unde să prindă în imagini ceeac e oamenii doar intuiesc în mijlocul scandărilor”, povestește autorul. De la Petrila, până în Sahara, imaginile depășesc cu eleganță bariera cuvântului și dezvăluie nasul fin pentru momente potrivite și ochiul format al unui profesionist.

**

Încheiem cu o recomandare de pe site-ul postmodern.ro, pentru un eveniment sonor cu potențial de eveniment de cursă lungă, Festivalul de Muzică Contemporană Cehă ”Soundczech”, aflat la a doua ediție. Stiluri diferite, abordări diferit, locul comun fiind identitatea națională. De pe 23 septembrie până pe 12 octombrie, ”Centrul Ceh organizează în București cinci concerte ale unor artiști cu stiluri foarte diferite: de la electro-folk la post-rock și underground”, aflăm de pe site. Un astfel de eveniment e o gură de aer proaspăt pentru cei sufocați de mainstream și de playlist-uri repetitive și obositoare. Rămâne să intrați pe pagina postmodern.ro, să alegeți spectacolul cel mai tentant și să luați o pauză.

banner-revista-presei-SPT

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Andreea Banciu

Vice-președinte și Director de Programe al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine (2007), Andreea este traducător de text literar (Master pentru TTLC, 2010) și editor experimentat. Manager al proiectului cultural „Scrie-ți povestea” (#FILIT Iași). Îi plac înotul și chitara clasică. Scrie, vorbește și râde mult.