Invitatie la teatru: Cabaretul cuvintelor

Gala Hop în POD

de debutează la cafeneaua Godot.

Spectacolul „” de regizat de Alexandru Nagy va avea loc duminică, 20 octombrie, ora 22:00 la Godot Cafe –Teatru, str. Blănari nr 14. Din distribuția spectacolului fac parte actorii Aida Avieriței, Octavian Costin, Ionuț Niculae și Ștefan Pavel.

„Cabaretul cuvintelor” este cea mai nouă producție teatrală semnată de TIP-Teatrul Independenților Profesioniști, singurul teatru destinat actorilor profesioniști independenți din România, al cărui membru fondator este Alexandru Nagy.

Proaspăt absolvent al masteratului de regie al East 15 Acting School de la Londra, Alexandru Nagy a montat două spectacole în capitala Marii Britanii: „Sexul femeii ca un câmp de luptă în războiul din Bosnia” de la ICR Londra și „Al optulea continent” de Anthony Clark la Teatrul Tristan Bates, iar acum revine pe scena bucureșteană cu spectacolul Cabaretul cuvintelor de la Godot Cafe-Teatru.

Alexandru Nagy  a înființat Teatrul Independenților Profesioniști ca parte a evoluției sale în carieră, regizorul afirmând într-un interviu că înființarea Teatrului Independenților Profesioniști este dovada vie că lucrurile se întâmplă la timpul prezent în cariera sa.

Alexandru Nagy are două premiere în această săptămână și pot fi văzut și ca actor în The Bald Soprano în regia Valeriei Sitaru pe care îl vom juca pe 8 și 9 noiembrie la Empty Space Theatre în Phoenix, Arizona, Statele Unite ale Americii.

După premiera de duminica a spectacolului Cabarateul cuvintelor, Alexandru Nagy pleacă la Opera din Brașov unde a montat prima parte din Tripticul lui Giacomo Puccini „Il Tabarro” – spectacol dedicat marelui tenor roman Vasile Moldoveanu, ce va avea loc pe 26 octombrie.
Aida Avieriței a obținut Premiul pentru  cea mai bună actriță la Gala Hop de anul acesta, secțiunea individual, pentru rolul din „De ce fierbe copilul în mămăligă”, după Aglaja Veteranyi, precum şi pentru întruchiparea Lizei Minnelli.

Octavian Costin a obținut premiul Amza Pellea la Gala Hop 2013, pentru cel mai bun actor,  pentru rolul Steve din „Aproape” de John Cariani, precum şi pentru întruchiparea lui Tom Waits.

Ionuț Niculae a jucat în producții de succes precum filmul Rocker și piesa de teatru Hoții de frumusețe de Pascal Bruckner.

Ștefan Pavel este un vechi colaborator al tânărului regizor Alexandru Nagy în spectacole precum Așteptându-l pe Godot și The Human Trashcan.

“La ce bun să mai povestești povești, când fiecare cuvânt este o poveste, dacă fiecare cuvânt este o poveste și fiecare întâlnire dintre două cuvinte este o poveste nouă, înseamnă că atunci când se întâlnesc două cuvinte, se întâlnesc trei povești. Da, trei povești se întâlnesc de fiecare dată când se întâlnesc două cuvinte. Trei povești frumoase, nespuse, NOI, se întâlnesc și se povestesc între ele când se întâlnesc două cuvinte.” ()

Lasă un semn

comentarii

Despre autor

Arnoux MAZ este pseudonimul sub care a semnat articolele de pe SB. Andrei este poet și activist cultural, premiat și antologat în volume de poezie, din 2010. A fost Manager de proiect al Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, din 2012 până în 2015. A publicat "Rock în Praga" în 2011 și "#kazim (contemporani cu primăvara arabă)" în 2014 la editura Herg Benet.

Număr articole publicate : 391