Castiga doua carti de poezie de la Editura Karth

Pretext:

Sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 18, în Tramvaiul 26, va avea loc lansarea oficială a Editurii Karth, prin prezentarea a două cărți de poezie. Este vorba de Moartea era un iepure șchiop de Teodora Gheorghe și de Lumina ascunsă de Carmen Zaniciuc. Invitați: Ciprian Burcovschi, Arnoux Maz, Tudor Gheorghe Calotescu, Marian Baciu, Dom White (Lucian Baciu), Andreea Paris. Discuția va fi moderată de directorul editurii Karth, Alex Voicescu.

Despre cele două cărți:

moartea-era-un-iepure-schip-teodora-gheorghe1-248x350

 

Ce-ar fi dacă asemeni lui Alice te-ai trezi nu în Wonderland, ci pe un alt tărâm la fel de magic, unde Iepurele de Martie e un straniu iepure şchiop, sau, mai pe şleau, cum o spune şi titlul cărţii: Moartea, dar o Moarte deloc terifiantă care în imaginaţia exuberantă a autoarei se desfăşoară şi se înfăşoară într-un fir/şir de întâmplări cu valenţe benigne, ludice, ba chiar de comedie bufă, cu animale şi personaje fantaste: un carusel când gigant, când minuscul, al unui aproape adult-copil, învârtindu-se halucinant sub ochii cititorului invitat cu nobilă graţie şi subînţeles să participe la jocul acesta unde nu mai ştii cu exactitate cine şi pentru cine face cărţile. Misterioasă şi ludică deopotrivă, autoarea se lasă „citită” mai mereu „ca o tulbure şaradă tristă” /„când îngerii urzesc blesteme cu urşii de pluş” chiar la căpătâiul ei. (Ofelia Prodan)

Teodora Gheorghe nu se teme să își ardă eroii în agora, la o oră de maximă audiență. Știe că poate da naștere oricând unui tablou mai bun, pornind de la zero. Cu un discurs poetic oscilând între ironie fină și reverie arcadiană, Teodora reușește să scrie și să rescrie mici tratate de alternativă. În acest mod, ea trece cu naturalețe de la Tyrannosaurus Rex la celebra eroare informatică 404. Fiecare nouă lectură a textelor din Moartea era un iepure şchiop aduce cu sine unghiuri din ce în ce mai ascuțite și personaje tot mai vii. Dacă vrei să știi cum arată o dresură de oameni la circ sau cum sunt gheișele care își fac din yeni mărgele, trebuie să citești această carte. E posibil să ajungi chiar un înger cu jumătate de normă. Dacă nu vei reuși în acest ultim demers, mai ai totuși o șansă: adaugă lângă acest volum pianul lui Mal Waldron. Merită! (Arnoux Maz)

Lumina_ascunsa-Carmen_Zaniciuc-248x350

 

 

***

un sâmbure de
stă în pieptul meu,
în umbra mâinii ce mă
strânge ca o gheară.

îmi cresc liane în carne
de care oamenii se prind
să hrănească fiarele
rătăcite prin junglă.
Concursul:

Pentru a putea câștiga acest pachet, trebuie să ne spuneți cum se numește concursul literar de debut organizat de AdLittera  începând cu 2010. Printre laureații acestui concurs se numără și Teodora Gheorghe, la ediția din 2012.

Nu trebuie decât să răspundeți  în câmpul Recomandați pe Facebook (sau prin comentariu). Dacă nu folosiți nici un instrument de socializare (Facebook, nici G+, nici Twitter, Linkedin), puteți răspunde completând câmpurile din Lasă un răspuns.  Concursul se desfăşoară în perioada 1 octombrie- 6 octombrie a.c. (ora 23:59). Câştigătorul va fi anunțat prin update la acest articol până miercuri, 9 octombrie.

Pentru a intra în posesia premiului, cel anunţat ca fiind câştigător va trimite un mail pe adresa arnoux@semnebune.ro, conţinând adresa poştală şi un număr de telefon. Mail-ul trebuie trimis într-un interval de maximum 10 zile de la anunțarea câștigătorului pe site. Pentru câştigătorii din Bucureşti, premiul se înmânează personal.

sursa foto: Librăria HergBenet

Update: Câștigătorul acestui concurs este Ionescu Dan.

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 5.015 abonați.

Autor articol: Andrei Zbîrnea

Arnoux MAZ este pseudonimul sub care a semnat articolele de pe SB. Andrei este poet și activist cultural, premiat și antologat în volume de poezie, din 2010.

Comentarii

  1. Concursul de debut literar „Incubatorul de condeie”. 🙂

  2. Concursul de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC) 🙂

  3. Concursul de debut literar se numeste „Incubatorul de condeie”.