Editura Mix dupa Bookfest

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 11.06.2012 în rubrica Repere culturale | Evenimente și are asociate următoarele etichete: .

„Bilantul Editurii Mix in urma participarii la Bookfest 2012 este incurajator”, ne-a declarat Dl. Florin Zamfir, directorul editurii Mix.
Ne-ati obișnuit cu noutați la fiecare târg. La Bookfest ce-a fost nou?
F.Z.: Am lansat o nouă carte din colecţia „Suflet de copil”. Este vorba despre cartea „Inspiraţia”, autor Florin Zamfir, ilustrator Calin Ivașcu (Ediţie bilingvă, româno-engleză). Cartea, o metaforă încântătoare, sugerează copiilor, prin personajele animale vesele, culorile ilustraţiilor dar şi prin tonul blând al textului, ce înseamnă să ai inspiraţie, să te laşi ghidat de ea cu curaj, dar şi cât de important este să ai alături de tine prieteni care să te inspire şi sa creadă în tine. Mai multe detalii gasiti aici: http://www.edituramix.ro/?53t4l&v7f2k=2325 (Lansarea cartii a avut loc in prezenta autorilor sambata 02.06.2012 la ora 14 la standul Editurii Mix)

O a doua noutate editorială a fost „Călătoria sacră a Luptătorului Paşnic” , autor Dan Millman
Cartea este o continuare a bestseller-ului „Calea luptătorului paşnic”. O dată cu această nouă poveste, autorul aduce la viaţă, din nou, înţelepciunea străveche şi ne aminteşte că fiecare călătorie este sacră şi vieţile noastre sunt o mare aventură. Mai multe detalii despre carte gasiti aici:  http://www.edituramix.ro/?53t4l&v7f2k=2318 (Lansarea cartii a avut loc vineri 01.06.2012 la ora 14 la standul Editurii Mix).
Mi-amintesc că la târgul Gaudeamus 2011 au fost cereri de reeditări, titluri mai vechi. Ati adus ceva la Bookfest 2012? 
F.Z.: La targ am reusit sa venim si cu cateva reeditari mult asteptate de librari si cititori: „Autobiografia unui yoghin” de Paramahansa Yogananda si „Intinerirea” de Harald Tietze
Cum a fost reîntâlnirea cu publicul fidel al editurii?
F.Z.: Pe langa feedbackul primit direct de la cititorii, de la care am aflat ce le place si ce nu le place din cea ce facem, pentru a îmbogăți portofoliul editorial:
– am primit si numeroase propuneri editoriale din care cel putin una are mari sanse sa se realizeze,
– am inceput discutii in vederea inceperii colaborarii cu cateva librarii cu care inca nu lucram,
– am cunoscut sau revazut colegi de breasla si am reusit sa aflam cum se vede si de la ei situatia pietii de carte din Romania, cu ce probleme se confrunta si ce solutii au gasit si implementat,
– am participat la cateva conferinte interesante,
– am distribuit cantitati insemnate de materiale promotionale de pe urma carora vor rezulta comenzile viitoare,
– am confirmat cititorilor nostri ca inca mai existam si ne implinim, cat putem noi de bine, misiunea asumata,
– am avut prilejul sa ne facem cunoscuta productia editoriala si fata de cativa vizitatori care inca nu stiau de existenta noastra.
Pe plan personal, mi-am completat biblioteca cu numeroase carti cumparte „la superoferta” de la „concurenta” 🙂
Plusuri, minusuri la această ediție Bookfest?
F.Z.: Au fost si neajunsuri: ba era prea cald, ba era prea frig, ba era prea mult zgomot, ba erau prea putini clienti 🙂 insa si neajunsurile si realizarile sunt aspecte firesti ce insotesc participarile la targuri.
Dupa ce adunam plusurile si scadem minusurile rezultatul este faptul ca a fost un targ ok si ca vom participa si anul viitor (asa cum am participat dealtfel si in toti anii anteriori).
Mulțumim, succes în continuare!

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.