initiativa precoce

Stiti de ce ne promitem ca vom tine regim si vom face miscare, dar ne uitam promisiunea cat ai clipi cand desertul ne face cu ochiul de pe masa?
Stiti de ce ne trezim uneori cumparand entuziasmati niste lucruri de care n-avem nevoie?
Stiti de ce nu ne trece durerea de cap dupa ce luam o aspirina de numai cinci centi, dar aceeasi durere dispare daca aspirina costa cincizeci de centi?
Stiti de ce oamenii carora li se cere sa spuna care sunt cele zece porunci biblice au tendinta sa se arate mai onesti decat ceilalti?
Veti afla raspunsurile la aceste intrebari si la multe altele din cartea lui Dan Ariely Irational in mod previzibil – Fortele ascunse care ne influenteaza deciziile.

#

Dan Ariely este titularul catedrei James B. Duke de Economie behavioristă, la Duke University. În cadrul acesteia mai predă şi la Center for Cognitive Neuroscience, School of Medicine şi la Facultatea de Economie.

Este unul dintre fondatorii organizaţiei Center for Advanced Hindsight. A studiat psihologie la Universitatea din Tel Aviv, şi-a luat masterul în Psihologie cognitivă de la University of North Carolina şi are un doctorat în Administrarea afacerilor (Duke University).

Scrie pentru reviste de specialitate, dar şi, ocazional, pentru New York Times, Washington Post, Financial Times.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.

Comentarii

  1. Foarte tare cartea lui Dan ARIELY. Am avut sansa nesperata sa traduc prefata sa pentru Editura PUBLICA, cu toate acestea am avut NEsansa ca
    aceasta carte sa fie oferita spre traducere unei alte persoane, intrucat ASA A FOST SA FIE. Este o carte care merita citita intrucat este IZVOR de intelepciune pura la indemana tuturor iubitorilor adevaratelor valori, a iubitorilor de cuvant scris si trait, a pasionatior de adevaruri neambalate.

    1. da, ai dreptate. Este o carte de bibilioteca, ca majoritatea celor publicate la Publica.