Promovarea dramaturgiei românești aduce față în față actori și liceeni

Tineri actori profesionişti față în față cu din Galați şi Constanța

În luna noiembrie 2022, Asociația Arte dell’Anima implementează proiectul „Promovarea dramaturgiei românești”, proiect realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului, Serviciul Dezvoltare Comunitară, din cadrul Direcției Generale Guvernare Deschisă,
Relații Publice și Cooperare. Proiectul are ca scop promovarea operelor literare clasice românești pentru elevi de liceu cu vârste cuprinse între 15-18 ani, ai minorităților de etnie turcă din județele Galați și Constanța.

Potrivit Eurostat, 93,5% dintre români nu cumpără nici măcar o carte pe an. Şase minute de lectură pe zi pot reduce nivelul stresului cu până la 68%, arată un studiu al Universităţii Sussex, alături de creşterea nivelului de empatie, dezvoltarea vocabularului şi creativităţii. Asociația Arte dell’Anima își propune să atragă tinerii către lectură, prin metode de educație non-formală. Echipa managerială și artistică a Teatrului Arte dell’Anima are o bogată experiență în lucrul cu tinerii și adolescenții datorită proiectelor implementate cu tematici educațional-
culturale și sociale puternice.

Anul acesta se împlinesc 110 ani de la moartea lui Ion Luca Caragiale, cel mai mare dramaturg român și 100 de ani de la naşterea lui Marin Preda, scriitor român, membri ai Academiei Române. Acești autori alături de Nichita Stănescu, Mihai Eminescu și Camil Petrescu, vor fi prezentați în operele dramatizate selectate, pentru tinerii din Galați și Constanța. Echipa de actori formată din Andreea Bibiri, Daria Pentelie, Anda Sârbei, Tiberiu Hărșan, Mihai Trăsnea, alături de regizorul spectacolului, Vlad Lință, abia așteaptă să aducă în fața tinerilor personaje din dramaturgia românească. Tinerii vor avea oportunitatea să fie prezenți la discuții cu echipa artistică, mediate de Nona Rapotan, prof. limba și literatura română și critic de teatru.

Mai multe informații și detalii pe www.artedellanima.ro

Proiectul „Promovarea dramaturgiei românești”, implementat de Asociația Arte dell’Anima, prin manager de proiect Crina Lință, este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului, Serviciul Dezvoltare Comunitară, din cadrul Direcției Generale Guvernare
Deschisă, Relații Publice și Cooperare.

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 5.016 abonați.

Autor articol: Andreea Tănase

Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.