Programul evenimentelor lunii iunie la Elisabeta și Alhambra

Programul evenimentelor lunii iunie la și Alhambra

 În luna iunie, Teatrul rămâne deschis publicului iubitor de comedie.

Prima săptămână de vară aduce în prim-plan comediile „Lună de miere cu piper” (2 iunie) şi „Milionul, nepoatele şi milionara” (3 iunie). Dacă în primul titlu personajele se luptă pentru iubirea unei tinere fete, în cel de-al doilea lupta se duce pentru averea unei mătuşi afurisite. În ambele cazuri, încurcăturile pun piedici personajelor, fiecare obţinând cu totul altceva decât ceea ce îşi dorea.

Despre multiplele faţete ale iubirii râdeți pe îndelete la comediile englezeşti „O căsnicie liniştită” (16 iunie) şi „Fantoma, dragostea mea!” (17 iunie), ambele capodopere ale dramaturgului Noel Coward. Focul reaprins al dragostei este uneori atât de mare, încât o poate face pe o femeie să se întoarcă din mormânt ca să-şi bântuie soţul! În astfel de cazuri, se poate vorbi „Despre dragoste, cu ură” (22 iunie) – atunci când soţul şi soţia se iubesc la nebunie, dar lipsa de comunicare le complică viaţa.

Revine în iunie şi comedia „Las’ că ştim noi!” (23 iunie), despre vacanţa la o fermă cu reputaţie ciudată. Situaţiile neprevăzute continuă şi în „Ghici cine te sună?!” (24 iunie), când 7 prieteni decid să răspundă la telefon pe speaker, să-şi citească mesajele cu voce tare – totul, ca parte dintr-un joc periculos. În weekend, cuplul clasic „Tanţa şi Costel” (25 iunie) şi-au propus să se certe, să se căsătorească, şi să se mai certe un pic, demonstrând cât de actuale sunt textele comice ale lui Ion Băieşu.

Luna iunie se încheie cu o „Încurcătură la nivel înalt” (29 iunie), o comedie în care intrigile amoroase sunt dublate de cele politice. Un ministru se găseşte prins în camera de hotel alături de secretara opoziţiei… şi de un detectiv mort, prăbuşit pe balcon.

Programul complet şi biletele la evenimente sunt disponibile pe www.TeatrulElisabeta.ro

Vara îşi intră în drepturi şi și la Grădina Alhambra.

Luna iunie vine cu diversitate muzicală la Grădina Alhambra. Jazz-ul este la el acasă în compania Cvartetului Sorina Rotaru (3 iunie) sau a lui Adrian Nour & Band (17 iunie), şi este acompaniat de o seară de muzică românească veche şi şlagăre franţuzeşti – în interpretarea lui Jezebel (18 iunie).

Ieşiţi din tiparele genurilor muzicale, Diana Matei şi Taraful Cleante (16 iunie) promit un show on the spot, inspirat de însuşi publicul aflat de faţă.

Şi iubitorii de muzică lăutărească şi interbelică sunt aşteptaţi în grădină. evenimente aduc în inima oraşului pasiunea şi distracţia de mahala, dar şi iubirea şi dorul de demult – Maria Buză şi Taraful George Pătraşcu (23 iunie) versus Corina Sîrghi şi Taraful Jean Americanu (24 iunie) versus Miruna Ionescu şi Taraful de Oraş (25 iunie).

Începând din acest an, Grădina Alhambra va organiza seri de film, evenimente şi petreceri tematice. Grădina este deschisă de marţi până duminică, în intervalul 11:30-23:00.

Programul complet şi biletele sunt disponibile pe www.-Alhambra.ro

Și Restaurant îşi aşteaptă publicul cu poftă de teatru şi muzică.

Pe 10 iunie, comedia poliţistă „Crimă la cină” îi invită pe spectatori să fie musafiri la o masă în cinstea unei mari artiste… care sfârşeşte tragic până la finalul serii. Aceia care vor o seară mai liniştită, cu muzică live şi poveste, sunt invitaţi la spectacolul „Parfum de femeie” (11 iunie), un concept creat de Izabela Barbu (Jezebel).

„Războiul” dintre femei şi bărbaţi este un izvor nesecat pentru comedie, cum este „Vecina de deasupra” (17 iunie). Doi vecini se ceartă din cauza unei ţevi sparte – motiv pentru el să se îndrăgostească, iar pentru ea – să se enerveze. „Lupta” devine mai complicată când ai „Un bărbat şi mai multe femei” (22 iunie), toate – la fel de afurisite şi simpatice.

Comedia „Nevasta mea e şuvaneză” (23 iunie) prezintă două cupluri total opuse – unul plin de miere, celălalt plin de fiere. Pentru a condimenta seara, una dintre iubite decide să se dea drept o imigrantă dintr-o ţară imaginară, dând peste cap liniştea întregii seri. Luna se încheie cu comedia „Soţ de vânzare” (30 iunie). O soţie îşi scoate la licitaţie soţul şi încasează o sumă frumoasă. Ce are de spus soţul despre toate astea?

Programul complet şi biletele la evenimente sunt disponibile pe www.RestaurantElisabeta.ro

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 4.983 de abonați.

Autor articol: Andreea Tănase

Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.