#NOTFORSALE

Acest articol a fost publicat de Andreea Tănase pe 16.03.2022 în rubrica Teatru.

„#NOTFORSALE” – un proiect actual demarat de Asociația Arte dell’Anima

Asociația Arte dell’Anima anunță implementarea unui nou proiect cultural-educațional dedicat tinerilor.

Proiectul „#NOTFORSALE” se va desfășura în perioada martie-iulie 2022 și este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național în cadrul sesiunii I/2022, aria Artele Spectacolului – Teatru.

Asociația Arte dell’Anima are ca scop promovarea, susținerea și implicarea tinerilor artiști prin activități culturale, dezvoltarea comunității prin activități de educație non-formală și extrașcolară, inițierea și implementarea proiectelor la nivel local, național și internațional, în domeniile sale de interes: cultură, educație și mediu social.

„#NOTFORSALE” este un proiect cultural-educațional ce semnalează o problemă gravă și reală a comunității românești: creșterea numărului de persoane traficate din România la nivel mondial. Scopul proiectului este să încurajeze tinerii, în special femeile, să ceară ajutor de specialitate atunci când se confruntă cu o posibilă amenințare de trafic de persoane. România este statul UE cu cele mai multe victime în plan internațional. România riscă o retrogradare internațională în TIER 3, alături de state care nu au capacitatea de a lupta împotriva traficului de persoane, precum Afganistan, Siria, Cuba ori Iran, potrivit raportului privind Traficul de persoane al SUA.

 

În acest proiect, avem alături Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, ce îndeplinește rolul de raportor național, colectând în acest sens, date de la actorii guvernamentali și neguvernamentali care desfășoară activități în domeniul luptei împotriva traficului de persoane. Protocolul, semnat pe o perioadă de cinci ani, își propune realizarea unui parteneriat activ și eficient între cele două părți, în scopul derulării de activităţi de informare și prevenire a traficului de persoane prin intermediul artelor teatrale.

Toate evenimentele și produsele din cadrul proiectului sunt gratuite.

Puteți urmări desfășurarea proiectului pe www.artedellanima.ro, pe pagina de Facebook: Teatrul Arte dell’Anima sau pe Instagram: Teatrul Arte dell’Anima. Ne puteți contacta oricând la telefon 0733.060.033, prin e-mail pe teatru@artedellanima.ro.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

 

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Andreea Tănase

Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.