Povești de Crăciun pentru toți copiii!

Povești de Crăciun pentru toți copiii!

În luna decembrie a anului 2021, Asociația Arte dell’Anima implementează proiectul cultural-educațional „Let’s start reading”, proiect finanțat în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act For Tomorrow. Asociația Arte dell’Anima continuă astfel seria proiectelor anului 2021 dedicate copiilor și adolescenților.

Scopul proiectului „Let’s start reading” este să aducă spiritul sărbătorilor de iarnă în centrele de plasament. Copiii institutionalizați nu au nevoie doar de produse, ci și de atenție, iubire și experiențe care să contribuie la formarea lor, ca viitori adulți. Această nevoie afectivă se accentuează în perioada sărbătorilor, când se observă o creștere a promovării în public a imaginii de familie. Proiectul „Let’s start reading” presupune citirea unor povești de Crăciun de către actori profesioniști, pentru copiii institutionalizați de la centrele ce aparțin de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 1, partenerul proiectului. Proiectul se va desfășura în regim online, ținând cont de reglementările în vigoare cu privire la pandemia COVID-19.

Asociația Arte dell’Anima reprezintă un independent, care prin eforturi continue a reușit timp de șase ani să găsească resursele umane, logistice și financiare pentru a deveni un promotor al culturii în comunitate. În cei 6 ani de activitate, asociația a implementat cu succes mai multe proiecte culturale și educaționale, atât din fonduri proprii cât și cu finanțare nerambursabilă. Peste 300 de cursanți au absolvit din 2015 cursurile de dezvoltare personală prin tehnici teatrale.

Start este un lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

#StartONG #ImplicareaFaceDiferenta #KauflandRomania #ActforTomorrow #ProiectCultural #Educație #Teatru #ArtedellAnima #Povești #Crăciun #București

 

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Andreea Tănase

Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.