Ursu’ de Cehov în premieră la Teatrul de Artă București

 

August cu surprize frumoase, de la Teatrul de Artă București! Ursu’, o nouă de A.P. , așteaptă să descrețească frunți și să aducă zâmbete publicului de toate vârstele. Spectacolul are avanpremiera și premiera la București, pe 24 și 25 august, orele 20.30, în stagiunea „Teatru sub stele” – str. Sfântul Ștefan nr. 24.

Ursu’ îi are în distribuție pe tinerii actori Elena Ariadna Șeulean, Theo Costache și Eduard Cârlan. Regia este semnată de George Constantinescu, fondatorul Teatrului de Artă București, iar traducerea din limba rusă îi aparține lui Bogdan Budeș. Grafica este semnată de Romulus Boicu.

***

Atașată de amintirea soțului ei, văduva Elena Ivanovna Popova jură că va trăi în izolare, până la sfârșitul zilelor, avându-l alături doar pe valetul Luka. Dar la conac apare tânărul moșier Grigori Stepanovici Smirnov care caută să-și recupereze banii cu care soțul văduvei îi rămăsese dator.


Se spune că o poveste de iubire nu începe până când precedenta nu este epuizată. Însă ce faci când marea iubire apare chiar la parastasul fostei iubiri? Pentru că iubirea vine, de fiecare dată, pe nepregătite și, de cele mai multe ori, poveștile se nasc între personalități diametral opuse.


Cu un discurs ce ironizează misoginismul, infatuarea si ipocrizia, Ursu’ este o viscerală despre metehnele iubirii.


Ursu’ este a doua punere în scenă a unui text de , la Teatrul de Artă București, după Cerere în căsătorie (realizat în coproducție cu Asociația Cultură-n Șură), spectacol premiat pentru Cel mai bun (George Constantinescu) și Cel mai bun spectacol, la Comic 7B – Festival Internațional de de Comedie, în 2016.

Cu Ursu’, George Constantinescu se află la a doua experiență în calitate de regizor și la a doua experiență de lucru cu Elena Ariadna Șeulean și Theo Costache, după spectacolul Necăsătoria, de la Teatrul Nou, pe care l-a regizat și care-i are în distribuție pe cei doi actori.

Pe lângă cele două reprezentații de la București, Ursu’ poate fi văzut și la Constanța, în Parcul Tăbăcăriei, duminică, 23 august, de la ora 21.00

Bilete pentru avanpremiera și premiera din 24 și 25 august, de la București, sunt disponibile în rețelele Eventbook și MyStage.

Accesul la spectacol se face începând cu ora 20.00. Pentru a preveni răspândirea SARS-COV-2, au fost luate măsuri de distanțare fizică – bilete de câte 1 loc, 2 locuri și 3 locuri, grupate și distanțate corespunzător -, organizatorii asigură dezinfectare și scanarea temperaturii, la intrare, iar purtarea corectă a măștii de protecție, pe perioada desfășurării spectacolului, este obligatorie. Persoanele care prezintă simptome de afecțiuni respiratorii sunt sfătuite să rămână acasă și să se adreseze medicului, fiind așteptate, cu drag, la reprezentații ulterioare, când starea de sănătate le va permite să se bucure, în siguranță, de spectacol, atât lor cât și celorlalți spectatori.

Lasă un semn

comentarii

Oferă și tu SemneBune: Asociația AdLittera

Redirecționază până la 3,5% din impozitul pe venit pentru ca Asociația pentru Educație și Cultură AdLittera să poată beneficia de sprijinul tău financiar! Redirecționarea este gratuită, adică nu duce la nicio cheltuială suplimentară pentru persoana care completează formularul respectiv. Formularul este opțional și poate fi completat de orice persoană fizică care obține venituri din salarii și asimilate acestora.
Revista SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Andreea Tănase

Andreea Tănase
Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.