Teatrul Elisabeta vă propune spectacole în aer liber

Vara aceasta vacanţa se petrece diferit: mulţi dintre noi aleg să rămână acasă, să călătorească în ţară, iar mare parte din timp să îl petreacă în oraşul în care locuiesc. Pentru toţi cei care rămân în Bucureşti în week-endurile de vară, teatrele din oraş deschid stagiunea estivală.

Unul dintre teatrele care își redeschid ușile (la grădini și spații în aer liber) este .  Pentru a respecta măsurile oficiale de siguranță, vă propune o conduită preventivă, care să vă protejeze, fără a vă răpi plăcerea actului artistic. Astfel, spectacolele pe care le-au programat în această vară se vor desfășura exclusiv în spații generoase, aflate în aer liber, care să permită distanțarea fizică și conduita preventivă.

este un teatru independent ieşit din tipare. Aici nimic nu este comun: de la locul de desfăşurare şi până la proiectele derulate. A luat naştere în anul 2014, sub îndrumarea regizorului Puiu Şerban, dintr-un proiect uşor timid la inceput, însă vizionar şi foarte entuziast. Într-un timp scurt, a reuşit să se plaseze în topul destinaţiilor de divertisment şi petrecere a timpului liber; a adus pe scena sa spectacole de succes internaţional, jucate pe cele mai mari scene din lume, unele dintre ele în premieră naţională; a scos în prim-planul vieţii culturale bucureştene, şi nu numai, spectacole de anvergură, spectacole ce uimesc prin complexitate şi interactivitate. În cele 7 stagiuni încheiate, se laudă cu 15 producţii marca proprie, zeci de spectacole găzduite şi peste 250.000 de spectatori care i-au trecut pragul.

Vara aceasta Teatrul Elisabeta vă dă întâlnire în două dintre spațiile în aer liber din București: este vorba de Amfiteatrul „Mihai Eminescu” (str. Arhitect Hârjeu nr. 61) și de Teatrul de Vară Herăstrău.

La Amfiteatrul „Mihai Eminescu” vă aşteaptă sâmbătă, 1 august, la comedia deja celebră „Dezbracă-te, vreau să-ți vorbesc!”, în regia lui Șerban Puiu, alături de actorii Bogdan Stanoevici, Maria Buză, Marius Gîlea, Alexandra Velniciuc, Anca Dinicu şi Andreas Petrescu.  Acţiunea comediei se învârte în jurul lui Robert, care, crezând că soţia lui lipseşte de acasă pe perioada week-endului, pune la cale un rendez-vous romantic cu amanta lui. Angajează o bucătăreasă iscusită să le prepare bucate alese şi, drept alibiul perfect, îl invită pe amicul său Bernard. Marea sa dezamăgire vine în momentul în care află că soţia lui se hotărăşte să rămână acasă, dându-i toate planurile peste cap. Cel de-al doilea spectacol de la Amfiteatrul „Mihai Eminescu” se joacă sâmbătă, 22 august, şi vă invită să pătrundeţi în lumea comediei „Las’ că știm noi!”, în regia lui Șerban Puiu. În acest labirint nesfârşit de confuzii şi încurcături haioase, în care nimic nu este ceea ce pare a fi, îi avem în rolul principal pe actorii Carmen Tănase şi Bebe Cotimanis.

La Teatrul de Vară Herăstrău vă propun două comedii aplaudate îndelung atât în București, cât și în multe orașe din țară. Sâmbătă, pe data de 8 august, ne vedem la comedia „Ghici cine te sună?!” în regia Taniei Popa, împreună cu actorii: Andreas Petrescu, Tania Popa, Leonid Doni, Bogdan Albulescu, Cătălina Grama (Jojo), Alexandra Velniciuc, Silviu Mircescu şi Ramona Niculae. În această piesă de teatru, de fiecare dată când unul dintre telefoanele de pe masă scoate un sunet, atmosfera devine din ce în ce mai tensionată, iar spectatorii din sală cu atât mai curioşi. Asta pentru că cineva propune un joc: cum ar fi să lase toţi telefoanele pe masă şi să se răspundă pe speaker la toate apelurile, iar mesajele să fie citite cu voce tare? Această poveste contemporană invită spectatorul să îşi imagineze cât de bine … sau rău, ar reacţiona într-un scenariu asemănător.

Ultimul, dar nu cel din urmă spectacolul marca Teatrul Elisabeta,  „Puricele în ureche”, se joacă vineri, 4 septembrie, de la ora 20:00 la Teatrul de Vară Herăstrău. În această comedie nebună, toată lumea fuge după toată lumea şi, totodată, toţi fug unii de alţii. Scrisori anonime, gelozii, prieteni voluntari, stări de exaltare alcoolică, ameninţări cu moartea…nu ai cum să nu râzi cu lacrimi. Din distribuţie fac parte actorii: Lucian Ghimişi, Vasile Calofir, Andreas Petrescu, Ştefan Velniciuc, Leonid Doni, Alexandra Velniciuc şi mulţi alţii.

Pentru ca experiența hohotelor de râs să se producă în siguranță, Teatrul Elisabeta a adoptat toate măsurile de siguranţă impuse de autorităţi, cu scopul protejării spectatorilor şi a întregii echipe. Vă rugăm să respectaţi întotdeauna distanţa de cel putin 1,5m faţă de ceilalţi participanţi, să purtaţi corect masca pe toată durata evenimentelor şi să ajungeţi la sala de spectacol cu minimum 45 de minute înainte de începere, pentru a evita formarea aglomeraţiei.

Pentru biletele achiziționate la reprezentațiile în aer liber, aveţi posibilitatea de a achiziționa bilete online, fără comision, de pe site-ul www.TeatrulElisabeta.ro. Cei care vor să vadă spectacolele programate pe perioada verii în baza biletelor achiziționate la reprezențațiile de la sediul Teatrul Elisabeta, anulate din cauza virusului Sars-Cov-2, accesul este garantat în limita locurilor disponibile, cu condiția de a primi confirmarea locurilor din partea unui reprezentatant oficial al Teatrului Elisabeta cu minimum 14 zile înainte de reprezentația aleasă.

De asemenea, vă recomandăm să consultați Regulamentul oficial de participare la spectacolele și evenimentele Teatrului Elisabeta în aer liber, disponibil pe site-ul www.TeatrulElisabeta.ro.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Andreea Tănase

Andreea Tănase
Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.