Final în forță la Festivalul de Muzică Veche București – Ediția a XV-a

Acest articol a fost publicat de Andra Pavel pe 4.12.2020 în rubrica Repere culturale | Evenimente și are asociate următoarele etichete: , .

După pauza prilejuită de Ziua Națională, Festivalul de Muzică Veche București, revine în forță cu ultimele 2 evenimente ale ediției a XV-a. Vom avea parte de concerte numai bune pentru acest început de iarnă, concerte încărcate de eleganță, culoare și vivacitate. Cum v-am obișnuit deja, toate evenimentele vor putea fi urmărite în direct pe site-ul earlymusic.ro, dar și pe pagina de Facebook și canalul de Youtube – Bucharest Early Music Festival.

Vineri, 4 decembrie,de la ora 19, Ansamblul de Muzică Veche „Codex” ne invită la bal. Evenimentul Dulce carmen et melodum își propune să aducă în fața publicului „muzica ușoară”, muzica de dans și cântecele de petrecere interpretate în Franța, Spania, Italia și Transilvania din secolul al XVI-lea și până în secolul al XIX-lea.

Concertul Haendel vs. Haendel, (o producție a Festivalului de Muzică Veche București) va pune punct sâmbătă, 5 decembrie, celei de-a XV-a ediții a Festivalului de Muzică Veche București. Vom avea ocazia să descoperim două fațete distincte ale marelui compozitor: creator de muzică instrumentală și creator de muzică vocală, două jumătăți care compun un întreg desăvârșit. Pe scena virtuală vor urca soprana Cristina Vasilache, violoniștii Mircea Ionescu și Rafael Butaru, violoncelistul Ciprian Câmpean și clavecinista Raluca Enea.


Toate concertele vor putea fi urmărite online, pe stream live, pe pe site-ul earlymusic.ro, dar și pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube – Bucharest Early Music Festival. Concertele online și repetițiile pentru acestea sunt organizate cu aplicarea strictă a reglementărilor legale în vigoare – Ordinul comun al Ministerului Culturii și Ministerului Sănătății nr. 3.142/1.495/2020 (cu anexa modificată prin Ordinul nr. 3.205/1.708/2020) privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii.

Festivalul de Muzică Veche București este organizat de Asociația Antiqva și de agenția Medieval Praxis. Partenerii acestei ediții a Festivalului sunt: Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român, Muzeul Național de Artă al României, Institutul Cultural Maghiar București, Festivalul de Muzică Veche Miercurea Ciuc.
Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Delicatese Florescu.
Parteneri media: Radio România, Radio Trinitas, RFI, Radio Clasic, Profit.ro, Urban.ro, AgenţiadeCarte.ro, Informateca.ro 

Contact: 

Laurențiu Constantin
0725.223.394
laurentiu@medievalpraxis.ro

radu@medievalpraxis.ro 

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Andra Pavel

A urmat studii de sociologie politică și antropologie la Facultatea de Științe Politice, SNSPA București, iar acum lucrează în cercetare de piață. Când fuge din cotidian, o găsiți în echipa de organizare a unor evenimente culturale sau împreuna cu voluntari din ONG-urile în care a crescut.