Spectacolul-lectură Gros/ Grasu’ la Replika

vă invită pe 12 iunie la spectacolul-lectură / , de la ora 19.00.

*INTRARE GRATUITĂ PE BAZĂ DE REZERVARE

este un text emoționat despre greutate. Despre kilogramele în plus care apasă corpul unui copil și devenirea unui adult. Despre părinți care transformă furculițele și lingurițele în mașini și avioane. Despre colegii de clasă care în loc să te strige pe nume, te strigă „butoiașul”. Despre singurătate și inadaptare. Despre meciuri de fotbal și turele care țin în formă visele unui copil. Despre regimuri alimentare care reglează perfecțiunea „corpului din cap”. Despre François Mitterrand, munți de unt și dealuri de dulceață. Despre poezie și despre teatru.

Grasu este dedicat tuturor copiilor și adulților care s-au privit cu teamă, au crescut cu jenă și s-au salvat povestindu-și experiențele. Pentru că poveștile personale sunt narațiuni colective emancipatoare.


Sylvain Levey este actor și dramaturg. A scris 30 de piese de teatru care au fost montate și prezentate în teatre naționale din Franța, în cadrul unor festivaluri cunoscute, precum și în școli și licee.

A obținut numeroase premii pentru literatură dramatică dedicată publicului tânăr.

Textele sale sunt traduse în engleză, germană, sârbă, catalană, cehă și maghiară.

*

Matthieu Roy este regizor de teatru și de operă. A fondat Compania Cie du Veilleur.

Este interesat de scriituri contemporane pe care le explorează în cadrul unor ateliere de creație alături de dramaturgi. A montat piese scrise de Jean-Luc Lagarce, Cristophe Pellet, Mariette Navarro, Marius von Mayerburg.


Gros/ Grasu’ – spectacol-lectură

de Sylvain Levey

Traducerea: Mihaela Michailov

Cu: Sylvain Levey și Viorel Cojanu

Regia: Matthieu Roy


Spectacolul este prezentat în cadrul sezonului România-Franța, cu sprijinul Institutului Francez din București.


Str. Lânăriei 93-95, sector 4

e-mail: centrulreplika@gmail.com

tel.: +40732101860, +40787714551

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Andreea Tănase

Andreea Tănase
Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.