Re-GENERATOR. Micro-festival de arte performative

În perioada 19-23 februarie 2019, Asociația Centru Multimedia Teatru Fix organizează ediția-pilot a proiectului Re-Generator. Micro-festival de arte performative, în Iași, cu scopul de a construi un organism cultural independent, generator de micro-festivaluri bianuale de artă performativă, prin crearea unui hibrid între evenimentele de tip festival și cele singulare.

Principiile de direcție care stau la baza micro-festivalului sunt: independent, experimental și performativ.

Re-GENERATOR, transmit organizatorii, susține astfel producția de noi conținuturi artistice și dezvoltarea publicului local, prin găzduirea, timp de cinci zile, în spațiul Hala FiX, din Iași, de spectacole independente, discuții publice, workshopuri, sesiuni de creație, concerte precum și expoziții de artă vizuală.

Tema pentru această primă ediție este ReAct, fiind concepută pe fluiditatea dublului sens. Prin care inițiatorii proiectului și-au propus să chestioneze relația performativă dintre acțiune-reacțiune-interacțiune, totodată ReAct sondează atât latura socială a produselor culturale, cât și latura pur creativă, senzorială.

Artiștii profesioniști din Iași sau din țară, care activează în sectorul independednt se pot înscrie în perioada 11 octombrie – 25 noiembrie (inclusiv, până la ora 20).

Ce se caută? 4 spectacole/ performance-uri independente, 3 trupe/ artiști de muzică experimentală, 2 artiști vizuali.

Spectacolele, performance-urile, creațiile vizuale înscrise trebuie să aibă în echipă artiști profesioniști, absolvenți de universități de profil (în proporție de 2/3 pentru artele spectacolului). Excepție de la acest criteriu fac doar artiștii muzicieni.

Pentru a se înscrie la open call, artiștii (indiferent de domeniul artistic în care activează) trebuie să aibă minim un an de activitate în secțiunea pentru care aplică.

Cele 3 secțiuni sunt :

1. artele spectacolului ( spectacole de teatru, teatru-dans, performance)
2. arte vizuale ( această secțiune cuprinde, dar nu se limitează la pictură, sculptură, fotografie, video-art, street art etc.)
3. experiment în muzică (această secțiune poate cuprinde orice grup sau artist independent/performer care experimentează cu fuziuni de sonorități și stiluri muzicale, instrumente neconvenționale sau neobișnuite)

Înscrierile se vor face online, prin completarea formularului cuprins în Anexa 1, până la data de 25.11.2018. La acest formular se va atașa un link/ fișier care să facă trimitere la înregistrarea spectacolului/ demo-ul pieselor propuse/ portofoliul de lucrări al artiștilor, în funcție de aria tematică vizată. Pentru domeniile artele spectacolului (teatru și dans) se vor atașa și cinci fotografii digitale, rezoluție de minim 300 dpi, cu imagini din spectacole/performance.

Formularul, împreună cu materialele menționate anterior se vor trimite la adresa inscrieriregenerator.tf@gmail.com , specificându-se în titlul e-mailului Înscriere Re-GENERATOR: și precizați secțiunea.

Afișarea rezultatelor va fi în data de 30 noiembrie 2018 ora 20.

CALENDAR

  • 25 noiembrie 2018 (ora 20) – termen limită de înscriere
  • 30 noiembrie anuntarea artiștilor participanți la toate cele 3 secțiuni

Metodologia si Anexa 1 (formularulde înscriere) îl puteți descărcade aici: https://goo.gl/kCP12r
Puteți afla alte detalii pe pagina de a proiectului: https://www..com/regenerator.tf/

Stay independent! and experimental! and performativ!

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 4.984 de abonați.

Autor articol: Bianca Dobrescu

Licențiată în filosofie, Bianca este efervescentă în activitatea cotidiană și o cititoare împătimită. A fost premiată la Concursul IDC în 2011, s-a centrat pe comunicare și relații publice și este activistă culturală. A debutat cu poezie la Ed. Grinta în volumul „Toamna asta citim Kafka” (2012). Face jurnalism economic și cultural. Nu-i plac mușchii și lichelele.