„ASTĂ SEARĂ: LOLA BLAU” de Georg Kreisler

Teatrul Evreiesc de Stat a prezentat sâmbătă, 1 Decembrie 2018, de Ziua Națională a României, un eveniment extraordinar – musicalul „ASTĂ SEARĂ: LOLA BLAU” de Georg Kreisler, a cărui protagonistă este actrița Maia Morgenstern, acompaniată la pian de Tatiana Moroșanu, în ziua în care s-au împlinit exact 25 de ani de la premiera de pe 1 Decembrie 1993. Acest nou spectacol este regizat de Alexandru Dabija, iar scenografia poartă semnăturile Doinei Levintza și Puiu Antemir. Mișcarea scenică îi aparține Adinei Cezar.

Spectacolul a participat la numeroase festivaluri, din țară și străinătate, de-a lungul celor 25 de ani de existență, iar Maia Morgenstern a fost distinsă cu o mulțime de premii, printre care și premiul UNITER pentru „Cea mai bună actriță în rol principal”, în excepționalului monolog dramatic pe care îl realizeză.

Lola Blau este alter-ego-ul autorului Georg Kreisler. Și scriitorul, și personajul, sunt evrei vienezi. Ambii părăsesc la timp, pentru a scăpa de deportare. Ambii se reîntorc în după război, după ce se lansează în cariera de entertaineri. Ambii privesc lucid la realitatea înconjurătoare, pe care o critică de la înălţimea unei satire devastatoare, care ar trebui să destabilizeze orice spectator, oricât de confortabil ar fi aşezat în scaun.

Lasă un semn

comentarii

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE ȘI CULTURĂ ADLITTERA (A.E.C.A.) este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.