„ASTĂ SEARĂ: LOLA BLAU” de Georg Kreisler

a prezentat sâmbătă, 1 Decembrie 2018, de Ziua Națională a României, un eveniment extraordinar – musicalul „ASTĂ SEARĂ: LOLA BLAU” de , a cărui protagonistă este actrița , acompaniată la pian de Tatiana Moroșanu, în ziua în care s-au împlinit exact 25 de ani de la premiera de pe 1 Decembrie 1993. Acest nou spectacol este regizat de , iar scenografia poartă semnăturile Doinei Levintza și Puiu Antemir. Mișcarea scenică îi aparține Adinei Cezar.

Spectacolul a participat la numeroase festivaluri, din țară și străinătate, de-a lungul celor 25 de ani de existență, iar a fost distinsă cu o mulțime de premii, printre care și premiul UNITER pentru „Cea mai bună actriță în rol principal”, în urma excepționalului monolog dramatic pe care îl realizeză.

Lola Blau este alter-ego-ul autorului . Și scriitorul, și personajul, sunt evrei vienezi. Ambii părăsesc Austria la timp, pentru a scăpa de deportare. Ambii se reîntorc în Austria după război, după ce se lansează în cariera de entertaineri. Ambii privesc lucid la realitatea înconjurătoare, pe care o critică de la înălţimea unei satire devastatoare, care ar trebui să destabilizeze orice spectator, oricât de confortabil ar fi aşezat în scaun.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.