Spectacolul „Lobby Hero”, de Kenneth Lonergan, în premieră la Teatrul Evreiesc de Stat

Duminică, 21 mai 2017, are loc premiera spectacolului „”, de Kenneth Lonergan, la din București. Comedie dramatică emoţionantă, colorată în nuanţe de gri, al cărei  ton şi gen sfidează orice descriere, „ este în acelaşi timp divertisment, love story şi de idei.

Lobby Hero a avut premiera Off-Broadway în 2001. Piesa oferă spectatorului o poveste aparent simplă, cu implicaţii complexe. Personajele – un paznic, șeful acestuia, un poliţist şi o poliţistă – sunt în acelaşi timp și bune, şi rele, şi egoiste, şi altruiste; se amuză sau exacerbează emoţii, în încercarea de a se redescoperi pe ei înşişi. (Radu Iacoban)

Lobby Hero este o piesă fantastică! Lonergan are talentul de a arăta cum bunele intenţii pot fi subminate de dorinţe inconştiente. Prea puţine dintre personajele sale pot rezista propriilor impulsuri nocive.” (Toby Young, The Spectator)

Lobby Hero demonstrează cât de uşor oamenii buni pot lua decizii greşite. Prima scenă din Lobby Hero aduce în prim-plan personajele. Ulterior piesa se dezvoltă dramatic, prezentând spectatorilor lumea coruptă şi discriminatorie, unde cea mai bună opţiune rămâne alegerea dintre rău şi mai rău. Lobby Hero trece de la dezbaterea unei chestiuni morale spinoase la alta, şi este evidentă sensibilitatea cu care Lonergan analizează modalităţile  subtile şi imprevizibile prin care subiecte ca rasa şi sexul transmit informaţii despre viaţa celor aflaţi sub pragul scării sociale.

Specialist în crearea personajelor nevrotice, face din Lobby Hero drama sa cea mai  filosofică: William are de ales  între familie şi codul etic. Prezentând cursele cu obstacole cu care se confruntă  William, Lobby Hero este, de fapt, o poveste despre deciziile decisive, predestinate, revelatorii şi  obligatorii – provenite din motivaţii conflictuale.

***

(n.1962) este dramaturg, scenarist și regizor american. Este celebru pentru scenariul filmului Gangs of New York (2002) și pentru scrierea și regizarea filmului Manchester by the Sea (2016), pentru care a și fost nominalizat la Premiul Oscar, la categoria Cel mai bun regizor.

***

Următoarele reprezentații au loc duminică, 21 mai, și vineri, 26 mai, ora 19:00.

 

Lasă un semn

comentarii

Despre autor

Content Manager

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.

Număr articole publicate : 3023