Un spectacol eveniment la Excelsior

La Teatrul se joacă în această perioadă piesa „ – ultima conferință de presă”, cu , regia . „ – ultima conferință de presă” reprezintă un proiect de suflet al minunatei actrițe și un „one woman show”.

Afis Vivien jpg resize

De ce Vivien Leigh? Pe 5 noiembrie 2013 ar fi împlinit 100 de ani. S-a stins din viață la vârsta de 53 de ani, dar a marcat în mod desăvârşit scena şi ecranul secolului XX.

Cariera fascinantă, rolurile de excepție, căsătoria cu Laurence Olivier, o tragică poveste de dragoste curmată de o boală îngrozitoare, toate se defășoară sub ochii spectatorului, în mărturisirea unui destin cum n-a mai fost.

După mai bine de 80 de ani Hollywood-ul încearcă să găsească o altă . Se pare că nu mai există. Oricare altă Blanche DuBois, după interpretarea lui Vivien Leigh, pălește.

Despre fascinanta aventură a descoperirii lui Vivien, mărturisește: „în anul 2010, căutam cu disperare o piesă de care să mă seducă, să mă motiveze, cu care să rezonez, care să mă provoace să-mi depăşesc limitele şi să arăt acele faţete mai puţin cunoscute ale personalităţii mele histrionice. Căutam o piesă aşa cum caută câinele iarba de leac. Şi cum nimic nu e întâmplător, coincidenţa fericită a făcut ca tatăl meu, neobosit căutător de piese de noi şi interesante, să descopere acest text şi să se gândească imediat la mine. A făcut rost de el, mi l-a dat şi mi-a spus: «Trebuie neapărat să joci acest rol! E un rol pentru tine.»”

 

Lasă un semn

comentarii

Despre autor

Content Manager

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.

Număr articole publicate : 3023