Punctul muzeal „Ionel Teodoreanu” a fost inaugurat la Golăiești

Iași în parteneriat cu Primăria Comunei Golăiești și Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” Iași a inaugurat, în data de 20 mai 2016, la Golăiești, județul Iași, comuna în care se află moșia Medelenilor, punctul muzeal dedicat scriitorului Ionel Teodoreanu. Este al treilea punct muzeal deschis în județul Iași de către MNLR Iași, după cel dedicat lui Cezar Petrescu, inaugurat la Cotnari în anul 2015 și cel dedicat lui Dimitrie Anghel, inaugurat la Miroslava, în aprilie 2016. La evenimentul de inaugurare au participat reprezentanți ai culturii ieșene și ai administrației locale și județene.

„Prin acest punct muzeal, Ionel Teodoreanu se întoarce acasă, la Iași. Fiindcă de pe ulița copilăriei casa bunicilor a fost rasă de pe fața pământului în vremuri tulburi, scriitorul se întoarce la Golăiești, pe legendara moșie a Medelenilor. Vineri l-am primit acolo cu mic cu mare, pe o vreme splendidă. Este al treilea punct muzeal pe care MNLR Iași îl deschide în ultimii doi ani și cred că sunt un privilegiat să pot contribui la asta” a declarat Dan Lungu, director al MNLR Iași.

DSC_6373_cr

Prima zi de vizitare a punctului muzeal Ionel Teodoreanu a fost sâmbătă, 21 mai 2016, cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor.

Expoziția permanentă din Centrul de Turistică Golăiești reconstituie muzeografic viaţa şi activitatea scriitorului Ionel Teodoreanu (1897-1954). Expoziția cuprinde fotografii de familie, mobilier de epocă, volume, corespondență, fotocopii după manuscrise etc. Curatorii expoziției sunt reprezentanții MNLR Iași: Iulian Pruteanu, Oana Melinte și Corina Irimiță.

Punctul muzeal „Ionel Teodoreanu” devine astfel cel de-al 15-lea obiectiv aflat în componența , iar programul de vizitare este de luni până vineri, în intervalul orar 08-16:00.

Lasă un semn

comentarii

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
AdLittera este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale.
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.