Punctul muzeal „Ionel Teodoreanu” a fost inaugurat la Golăiești

Muzeul Național al Literaturii Române în parteneriat cu Primăria Comunei Golăiești și Asociația „ pentru comunitate” a inaugurat, în data de 20 mai 2016, la Golăiești, județul Iași, comuna în care se află moșia Medelenilor, punctul muzeal dedicat scriitorului Ionel Teodoreanu. Este al treilea punct muzeal deschis în județul Iași de către MNLR Iași, după cel dedicat lui Cezar Petrescu, inaugurat la Cotnari în anul 2015 și cel dedicat lui Dimitrie Anghel, inaugurat la , în aprilie 2016. La evenimentul de inaugurare au participat reprezentanți ai culturii ieșene și ai administrației locale și județene.

„Prin acest punct muzeal, Ionel Teodoreanu se întoarce acasă, la . Fiindcă de pe ulița copilăriei casa bunicilor a fost rasă de pe fața pământului în vremuri tulburi, scriitorul se întoarce la Golăiești, pe legendara moșie a Medelenilor. Vineri l-am primit acolo cu mic cu mare, pe o vreme splendidă. Este al treilea punct muzeal pe care MNLR îl deschide în ultimii doi ani și cred că sunt un privilegiat să pot contribui la asta” a declarat Dan Lungu, director al MNLR Iași.

DSC_6373_cr

Prima zi de vizitare a punctului muzeal Ionel Teodoreanu a fost sâmbătă, 21 mai 2016, cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor.

Expoziția permanentă din Centrul de Informare Turistică Golăiești reconstituie muzeografic viaţa şi activitatea scriitorului Ionel Teodoreanu (1897-1954). Expoziția cuprinde fotografii de familie, mobilier de epocă, volume, corespondență, fotocopii după manuscrise etc. Curatorii expoziției sunt reprezentanții MNLR Iași: , Oana Melinte și Corina Irimiță.

Punctul muzeal „Ionel Teodoreanu” devine astfel cel de-al 15-lea obiectiv aflat în componența Muzeului Național al Literaturii Române Iași, iar programul de vizitare este de luni până vineri, în intervalul orar 08-16:00.

Lasă un semn

comentarii

Oferă și tu SemneBune: Asociația AdLittera

Redirecționază până la 3,5% din impozitul pe venit pentru ca Asociația pentru Educație și Cultură AdLittera să poată beneficia de sprijinul tău financiar! Redirecționarea este gratuită, adică nu duce la nicio cheltuială suplimentară pentru persoana care completează formularul respectiv. Formularul este opțional și poate fi completat de orice persoană fizică care obține venituri din salarii și asimilate acestora.
Revista SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.