Poate muzica să ne facă mai sănătoși? Aflați în a cincea zi de vibrate! la Brașov

api3Ziua a 5-a a vibrate!, ediția a II-a programează un atelier de terapie prin artă, o conferință, dar și un concert de pian la patru mâini.

 

ora 14.00 – Piața Enescu. Sinestezia vibrate! continuă joi, 23 iunie, cu un nou atelier de „Terapie prin Artă”, oferit de artistul plastic Amalia Suruceanu copiilor din centrele de plasament.

Tot în Piața Enescu se află pianina vibrate! – donată de pianista Diana Ionescu, director artistic al festivalului, și pictată de artistul George Roșu, de la Depoul de Artă Urbană Brașov. Până în 26 iunie, aici vor avea loc miniconcerte ale artiștilor, dar și elevilor. Mai mult, invitați să se exprime sunt și trecătorii, fie că este copil sau adult, amator sau muzician profesionist. Piața Enescu găzduiește și expoziția „Enescu”, a Muzeului Național George Enescu, care poate fi vizitată până în 26 iunie.

 

ora 18.00 – Centrul al Universității Transilvania Brașov. „Poate muzica să ne facă mai sănătoși?” ne va spune psihiatrul Greg Radu (SUA), în cadrul unei noi conferințe „Music and Mind”. Conferința va fi susținută în limba română.

 

francoise green piano duo 2ora 20.00 – Centrul al Universității Transilvania Brașov. „ImaginAir” este titlul concertului de pian la patru mâini în care doi pianiști de marcă – Antoine Francoise – Robin Green, reuniți în The Francoise-Green Piano Duo, vi-l propun pentru încheierea celei de-a 5-a zi vibrate! The Francoise-Grenn Piano Duo au un repertoriu extrem de extins de la Bach și Mozart la Ravel și Kurtag. De asemenea, duo londonez interpretează și multe piese ale unor tineri compozitori precum , Christian Elliott, Colin Alexander, Alissa Firsova și Christian Mason. Programul de joi seara cuprinde lucrări de Mozart  (Sonata in F major, K497), Maistorovici (Imago, premiera romanească), Schubert (Fantasie in F minor, D940), Bach (transcris de Gyorgy Kurtag).

 

 

vibrate! este organizat de Asociaţia Culturală „Paul Constantinescu 2009”, în colaborare cu Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură şi cu Depoul de Artă Urbană, parteneri fiind Primăria Braşov – proiect cofinanţat de Consiliul Local Braşov, Administraţia Fondului Cultural Naţional, proiect cofinanţat, şi Universitatea Transilvania Braşov.

Biletele pentru evenimentele din următoarele zile se pot procura de la Librăria „Şt. O. Iosif”, de la Ceainăria „Tipografia” și de la fiecare sală de concert. 3 lei din prețul fiecărui bilet vor fi direcționați către Hospice „Casa Speranței” pentru îngrijirea copiilor cu boli incurabile.

Pentru noutăţi, urmăriţi-ne pe pagina noastră de internet www.vibratefestival.ro şi pe pagina de facebook.

 

Foto: cu acordul vibrate!festival

Lasă un semn

comentarii

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
AdLittera este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale.
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Andreea Tănase

Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.