NEW DRAMA – Concurs de dramaturgie pentru adolescenți, ediția a II-a

Teatrul EXCELSIOR prezintă duminică, 5 iunie 2016, șapte spectacole-lectură realizate pe baza textelor finaliste ale Concursului de Dramaturgie NEW DRAMA, ediția a II-a.

Adolescenți din toată țara au fost invitați să trimită o piesă într-un act, alături de o scrisoare de motivație, prin care să explice de ce își doresc să participe la acest concurs. Din 70 de piese înscrise, șapte au fost selecționate de juriul de specialitate.

Cei șapte finaliști au participat la atelierul de scriere dramatică desfășurat în perioada 1-3 aprilie, la Teatrul EXCELSIOR și ca urmare piesele lor au fost rescrise, sub directa îndrumare a conf.univ.dr. Ana-Maria Nistor, coordonatoarea atelierului.

Etapa a III-a a acestei ediții a concursului NEW DRAMA se va desfășura duminică, 5 iunie, începând cu ora 11.00, la Sala Studio a Teatrului EXCELSIOR. Cele șapte texte finaliste vor fi transformate astfel în spectacole-lectură, realizate de trei tineri regizori, împreună cu cincisprezece tineri actori, încă studenți ai Universtității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București.

Textele finaliste sunt:

Porumbelul  de  Elisa-Emanuela Onofrei (com. Florești, jud. Cluj, 17 ani)

În zadar de Lucia Axani (București, 17 ani)

Sfârșitul Jocului de Eduard-Valentin Ghidici (București, 17 ani)

Blestemul casei Baker de Iustina Mihai (București, 15 ani)

Trecerea de Flavia Cecălaca (Turda, jud. Cluj, 17 ani)

Time for shopping de Bogdan Capșa (Iași, 18 ani)

Alb  de Alexandra Ștefan (Fetești-Gară, jud. Ialomița, 17 ani)

Juriul, compus din Mihaela Michailov – dramaturg, Horia Suru – regizor și Lavinia Șandru – actriță, va desemna, duminică, 5 iunie, piesa câștigătoare a celei de-a doua ediții a Concursului de dramaturgie pentru adolescenți NEW DRAMA.

Premiul constă în punerea în scenă a piesei câștigătoare, în stagiunea 2016-2017 și va intra în repertoriul Teatrului EXCELSIOR.

Afis NEW DRAMA 2016

 

Lasă un semn

Comentariu

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.