Monumente Animate: prima expoziție de mixed media

O provocare vizuală lansată de Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic București, împreună cu ART7, începând cu 14 noiembrie, la Palatul Știrbei.

În goana cotidiană de zi cu zi, uiți să descoperi Bucureștiul viu – un oraș cu sute de mici secrete la fiecare colț de stradă, un oraș în care întâlnirile spontane devin subiect de povești cu bătaie lungă. AMPT și ART7 te invită pe 14 noiembrie, ora 19.30, la vernisajul expoziției Monumente Animate (7 Monumente în 7 Cinemagraph-uri), o hartă vizuală a monumentelor pe lângă care ai trecut adesea, adusă la viață sub forma unei expoziții digitale.

La intersecția dintre și artă interactivă, expoziția mixează lucrările fotografului urban Cristian Vasile, cunoscut pentru proiectul “București Optimist”, cu artwork-uri digitale ale lui Radu Rădulescu, Art Director 360Revolution și Brandstorming.

Legende și frânturi din istoria Bucureștiului, pierdute între claxoane de mașini, serbări urbane, clădiri de birouri și blocuri de locuit, monumentele și statuile incluse în acest proiect sunt readuse la actualitate prin obiectivul lui Cristian și desktopul lui Radu.

Monumente Animate este un experiment fotografic-animat cu scop turistic care declanșează imaginația și curiozitatea bucureștenilor.

Provocarea vizuală este lansată de Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic București, în parteneriat cu platforma culturală art7, și va putea fi descoperită între 14 și 23 noiembrie, la Palatul Știrbei, pe Calea Victoriei 107, în cadrul celei de-a 16-a ediții a Internetics Digital Week, festival de branding, marketing și advertising, care fixează standardele în comunicarea digitală.

harta-monumente-animate


Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București. Pune în valoare monumentele de for public ale Capitalei și promovează imaginea Bucureștiului de oraș al turismului cultural.

Vocea comunității culturale din România, art7 este o mișcare pentru excelență creativă, un brand cultural. O agendă, o revistă, un radio. Și mulți oameni implicați, din zona diverse, cu perspective pestrițe. Un feed inspirațional, atât cu importuri, dar mai ales cu descoperiri locale, dar și reflexiv, uneori, pentru că fără tonuri personale, scriem și citim degeaba.

Fotograful Cristian Vasile inițiatorul proiectului București Optimist, a luat încă o dată Bucureștiul la pas, într-un ritm cât mai lent, singur, și a încercat să-l privească ca și cum ar fi turist. Așa cum faci atunci când ești în vacanță vizitând orașe străine. Și a descoperit, printre altele, monumente minunate pe care, împreună cu art director-ul Radu Rădulescu, AMPT și art7, le-a însuflețit “Am început să mă uit din ce în ce mai mult în sus, să văd detalii pe care nu le văzusem până acum sau le uitasem.”

Radu Rădulescu, absolvent de Arte Plastice – Sculptură & Pictură și Design grafic și industrial, spune despre el că nu este artist, ci art director. Oscilează între jobul de zi la agenție și proiectul personal, Deboot Studio, care se ocupă cu vjing și videomapping la evenimente, dar și cu construcții de butaforii și concept de eveniment, iar acum animează monumente bucureștene.

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 5.016 abonați.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.