FITCA 22 continuă

Festivalul Internaţional de Teatru Clasic se află la jumătatea drumului şi continuă să ofere publicului arădean şi invitaţilor săi şansa descoperirii variatelor formule teatrale, şansa unor întâlniri de excepţie, şansa unor întâlniri necesare.

afisul-fitca-2016La , zilele acestea, regizoarea , trupa SUBCARPAŢI şi scenografa Iuliana Vîlsan re-creează lumea shakespeariană pe texte remixate de Peca Ştefan. Iar directorul de scenă împreună cu scenografa Adriana Grand redescoperă actualitatea lui Molière.

Ieri, 17 noiembrie, în a şasea zi a Festivalului, de la obişnuita oră 19.00 şi în aceeaşi sală plină de aer proaspăt, sărbătoresc, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” Timişoara a prezentat HAMLET. Nu unul prăfuit, nici unul vocal pentru care adevărul, principiile și exercițiul libertății reduc compromisul și meschinăria la dimensiunea unui vârf de spadă. Ci un „Hamlet” profund social, remixat de Peca Ştefan şi inspirat pigmentat de sunetele cu reflexe ancestrale ale artiştilor de la Subcarpaţi. Un spectacol curajos de contemporan, o lume apusă, dar extrem de actuală. Simbolul cultural universal cuprins într-un text precum HAMLET este revelat de într-un spectacol fără limitări canonice.

domnul-jurdan-credit-foto-remus-toderici-321Spectacolul DOMNUL JURDAN certifică valabilitatea universală a structurii „Burghezului gentilom” de Jean-Baptiste Poquelin Molière. Rescrisă dramaturgic de şi jucată de actorii Teatrului „Regina Maria” din Oradea, piesa se transformă într-un spectacol al vremurilor noastre. O comedie cu un nou înveliş, despre un nepieritor parvenit, pedant care îşi decorează viaţa cu aceleaşi artificii dar, de această dată, în „tendinţele” vremii. Directorul de scenă semnalează această încercare eternă şi asiduă de a corespunde înaltei societăţi, însă fără a ştirbi spiritul comediei, râsul tonic care îndreaptă moravuri. Spectacolul este prezentat la Arad Vineri, 18 noiembrie, ora 19.00, la Sala Mare.

Seara de vineri se va sfârşi într-o cheie muzical-vizuală remarcabilă. Un eveniment-happening, unic în România – The Tango Orchestra Show, produs de Asociaţia Tango Timişoara. O compoziţie aparte ce cuprinde tangouri originale compuse de , interpretate de The Tango Orchestra – Project şi „ilustrate” cu lucrările pictorului Andrei Medinski. De la ora 22.00, în Sala Studio. Un eveniment exerciţiu de eliberare a spiritului de convenţiile artei.

„Bucuria e starea de spirit normală a omului” – spunea Cehov. Cu bucurie şi cu sufletul deschis vă aşteptăm şi în zilele următoare la 22 !

Programul zilei de vineri la Festival:

Vineri, 18 noiembrie | 19.00 | Sala Mare
DOMNUL JURDAN
Rescriere dramatică de Victor Ioan Frunză
După „Burghezul Gentilom” de Jean-Baptiste Poquelin Molière şi „Jourdain cel scrântit” de Mihail Bulgakov
Direcţia de scenă: Victor Ioan Frunză
Decorul şi costumele: Adriana Grand
Produs de: Teatrul „Regina Maria” Oradea
2h45min cu pauză

 Vineri, 18 noiembrie | 22.00 | Sala Studio
THE TANGO ORCHESTRA SHOW & EXPOZIŢIE PERSONALĂ ANDREI MEDINSKI
the-tango-orchestra-show-credit-foto-asociatia-tango-timisoara-6Un proiect:
Pian: Cári Tibor
Acordeon: Ilko Gradev
Vioară: Carmen Păulescu
Violoncel: Szabo J. Attila
Contrabas: Santa Csaba
Muzică originală: Cári Tibor
Dansatori invitaţi: Csongor Kicsi şi Laísa Souza
Sunet: Toma Mihai
Scenografie: Geta Medinschi
Lumini: Zoltan Gido
Produs de: Asociaţia Tango Timişoara

Un eveniment organizat de: Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, Consiliului Local al Municipiului Arad, Primăria Municipiului Arad

Parteneri: Zemix, Hotel Phoenix, Urbanna, GI Motor, Activ Club, Hueman Advertising, Handsome, Cafe Boéme

Parteneri media: TVR Timişoara, Radio România Cultural, Radio România Timişoara, Radio România Arad, Europa FM, TV Arad, INARAD.TV, Radio Arad, Pro FM, Arad Culture, Glasul Arad, Vestic.ro, www.aradon.ro, Jurnal Arădean, ARQ, Ziarul Metropolis, Yorick, LiterNet, Port.ro, News-AR, Ghidul Arădean, Party Arad.

Biletele şi abonamentele se pot achiziţiona online, fie accesând platforma www.biletmaster.ro, fie direct de la agenţia teatrală, după următorul program: luni – vineri, în intervalele orare 10.00 – 14.00 şi 17.00 – 19.00; sâmbătă şi duminică, în intervalele orare 10.00 – 12.00 şi 17.00 – 19.00.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Andra Pavel

Andra Pavel
A urmat studii de sociologie politică și antropologie la Facultatea de Științe Politice, SNSPA București, iar acum lucrează în cercetare de piață. Când fuge din cotidian, o găsiți în echipa de organizare a unor evenimente culturale sau împreuna cu voluntari din ONG-urile în care a crescut.