Finaliştii concursului de dramaturgie pentru adolescenţi New Drama – ediţia a doua

afis newdrama

Teatrul Excelsior a anunţat numele foarte tinerilor dramaturgi,  finaliști în cadrul celei de a doua ediţii a Concursului de dramaturgie pentru adolescenţi DRAMA.

Înscrierile pentru această ediţie a concursului au însumat un număr de 70 de piese din 38 de orașe, sate și comune din întreaga ţară. Pentru că piesele scrise de finaliști au avut valori apropiate, remarcându-se și prin diversitate, de data aceasta s-a hotărât menținerea în competiție a șapte dintre acestea. Cei șapte adolescenţi care vor trece în următoarea etapă a proiectului Drama sunt:

 

Lucia Axani (București, 17 ani) – piesa Eram niște vise

Bogdan Capșa (Iași, 18 ani) – piesa Salesman

Flavia Cecălaca (Turda, jud. Cluj, 17 ani) – piesa Cinci ani în cinci minute

Elisa-Emanuela Onofrei (com. Florești, jud. Cluj, 17 ani) – piesa Mama, maestra păpușilor

Iustina Mihai (București, 15 ani) – piesa Blestemul diamantului

Eduard-Valentin Ghidici (București, 17 ani) – piesa Sfârșitul jocului

Alexandra Ștefan (Fetești-Gară, jud. Ialomița, 17 ani) – piesa Dragă Jolene

 

Cele șapte piese finaliste urmează să fie pe larg analizate, fiecare reprezentând un studiu de caz în cadrul atelierului de scriere dramatică. Atelierul se va desfășura în perioada 1-3 aprilie a.c., la sediul Teatrului Excelsior, și va fi coordonat de conf. univ. dr. Ana-Maria Nistor, cadru didactic la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” din București, unde predă Istoria teatrului universal și un curs unic în țară de playwriting și analiza textului dramatic. După cele 3 zile de lucru intensiv, dramaturgii adolescenţi vor avea la dispoziţie 6 săptămâni pentru a rescrie piesele pe baza feedback-ului acumulat în cadrul atelierului.

A doua etapă Drama se va încheia cu o serie de spectacole-lectură, bazate pe cele 7 piese finaliste. Spectacolele vor avea loc la Teatrul Excelsior, la începutul lunii iunie, când un juriu de specialitate va desemna piesa câștigătoare, care va fi montată la Teatrul Excelsior, premiera fiind programată pentru finalul lunii iunie.

A doua ediţie Drama a fost lansată în decembrie 2015 și se desfășoară în două etape: 1. selecţie și training; 2. spectacole-lectură și montare piesă câștigătoare la Teatrul Excelsior. Proiectul vizează tinerii pasionaţi de teatru, adolescenţii cu vârsta între 14 și 18 ani, încurajându-i să își dezvolte imaginaţia prin însușirea și dezvoltarea tehnicilor de scriere dramatică.

Drama – concurs de dramaturgie pentru adoloscenţi este primul proiect din cadrul programului Excelsior Educaţional, care are ca obiectiv folosirea educaţiei ca modalitate de transmitere şi producere a culturii (prin activităţi culturale întreprinse chiar de copii și adolescenţi).

Piesa câștigătoare a primei ediții New Drama – concurs de dramaturgie pentru adoloscenţi, a fost Jocul de-a teatrul de Georgiana Barcan (Bacău, 17 ani)

Mai multe detalii și noutăţi despre spectacolele și programele Teatrului Excelsior sunt disponibile pe Facebook și pe site-ul http://www.teatrul-excelsior.ro.

 

Lasă un semn

comentarii

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE ȘI CULTURĂ ADLITTERA (A.E.C.A.) este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Andreea Tănase

Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.