Festivalul de Film Victoria a ajuns la cea de-a treia ediție

Web

Între 26 și 28 august se reactivează spiritul liber și apetitul pentru în orașul de la poalele Munților Făgăraș.

După succesul primelor două ediții, cu peste 4000 de participanți, întâlniri cu profesioniști în domeniu, premii, concerte, petreceri în aer liber, plimbări cu bicicleta și viața la cort, Festivalul de Victoria revine în forță, de data aceasta cu o selecție și mai bogată de producții cinematografice românești. #victoriaeaici

victoria1

Ce înseamnă, pe scurt, acest cinematografic? Pe lângă promovarea filmului românesc și reconectarea publicului la cea de-a șaptea artă într-un oraș din care lipsea cinematograful, festivalul a contribuit din plin la popularizarea acestei zone cu un uriaș potențial turistic.

Cea de-a treia ediție debutează cu proiecția în aer liber a peliculei “Bacalaureat” în regia lui Cristian Mungiu, o creație cinematografică de o dublă însemnătate pentru oraș, având în vedere că filmările au avut loc chiar aici.

victoria2

Vor urma câteva zile de maraton cinematografic în care publicul se va putea bucura de producții de excepție precum “Comoara”, “Selfie”, Bună, ce faci”, dar si de o selectie de scurt-metraje premiate național și internațional.

Pe lângă proiecțiile în aer liber, la Casa de Cultură a orașului vor rula românești deja consacrate, prezentate însă în premieră în orașul Victoria. Selecția include și o animatie pentru copii precum și lung-metrajul “ Poarta albă”, proiectat în prezența regizorului Nicolae Mărginean.

victoria3

Noutatea acestui an constă în programul prelungit de proiecții în aer liber, fără a exclude însă acele lucruri care au făcut deliciul edițiilor anterioare: serile cu muzică chill la terasă, oferite de partenerii noștri Nicecream FM, posibilitatea închirierii terenurilor de sport precum și accesul la piscină. #maimultefilmemaipuținăvrăjeală

Intrarea la proiecții este liberă, iar spațiile de campare sunt puse la dispoziție de autoritățile locale.

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 5.020 de abonați.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.