Festivalul de Film Victoria a ajuns la cea de-a treia ediție

Web

Între 26 și 28 august se reactivează spiritul liber și apetitul pentru filme în orașul de la poalele Munților .

După succesul primelor două ediții, cu peste 4000 de participanți, întâlniri cu profesioniști în domeniu, premii, concerte, petreceri în aer liber, plimbări cu bicicleta și viața la , revine în forță, de data aceasta cu o selecție și mai bogată de producții cinematografice românești. #victoriaeaici

victoria1

Ce înseamnă, pe scurt, acest eveniment cinematografic? Pe lângă promovarea filmului românesc și reconectarea publicului la cea de-a șaptea artă într-un oraș din care lipsea cinematograful, festivalul a contribuit din plin la popularizarea acestei zone cu un uriaș potențial turistic.

Cea de-a treia ediție debutează cu proiecția în aer liber a peliculei “Bacalaureat” în regia lui , o creație cinematografică de o dublă însemnătate pentru oraș, având în vedere că filmările au avut loc chiar aici.

victoria2

Vor urma câteva zile de maraton cinematografic în care publicul se va putea bucura de producții de excepție precum “Comoara”, “Selfie”, Bună, ce faci”, dar si de o selectie de scurt-metraje premiate național și internațional.

Pe lângă proiecțiile în aer liber, la Casa de Cultură a orașului vor rula filme românești deja consacrate, prezentate însă în premieră în orașul Victoria. Selecția include și o animatie pentru copii precum și lung-metrajul “ Poarta albă”, proiectat în prezența regizorului Nicolae Mărginean.

victoria3

Noutatea acestui an constă în programul prelungit de proiecții în aer liber, fără a exclude însă acele lucruri care au făcut deliciul edițiilor anterioare: serile cu muzică chill la terasă, oferite de partenerii noștri Nicecream FM, posibilitatea închirierii terenurilor de sport precum și accesul la piscină. #maimultefilmemaipuținăvrăjeală

Intrarea la proiecții este liberă, iar spațiile de sunt puse la dispoziție de autoritățile locale.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.