Dorina Chiriac, Florin Piersic Jr. și Marius Florea Vizante în juriul primului Laborator de Teatru Tânăr din România

Afis_RELIEF2016Teatrul EXCELSIOR și Asociația TETA organizează la București, între 12 și 15 mai, RELIEF – primul laborator de teatru tânăr dedicat adolescenților din România.

Dorina Chiriac, Florin Piersic Jr. și Marius Florea Vizante formează juriul primei ediții a laboratorului de teatru tânăr RELIEF. Între 12 și 15 mai, în cadrul RELIEF, 90 de liceeni din 6 trupe de teatru vor juca pe scena teatrului Excelsior și vor lucra cu regizori profesioniști și colaboratori muzicali de excepție, printre care Ada Milea, Simona Deaconescu (Tangaj Dance)și Lucian Maxim. Intrarea la evenimentele RELIEF este liberă și deschisă publicului larg interesat de arte performative și de teatru tânăr.

 

Program Relief:

 

Vineri, 13 mai

17:30-18:30 – Spectacole de teatru tânăr: Stelele sunt ultima mea grijă (Seism, Focșani)

20:15-21:15 – Spectacole de teatru tânăr: A fost și încă este (AS, București)

21:30-22:30 – Spectacole de teatru tânăr: Harap Alb?! (Drama Club, Botoșani)

Sâmbătă, 14 mai

17:30-18:30 – Spectacole de teatru tânăr: Breakfast Club (Brainstorming, București)

20:15-21:15 – Spectacole de teatru tânăr: Pisica Verde (Amprente, Brașov)

21:30-22:30 – Spectacole de teatru tânăr: #nupotsărespir (Atelierul de teatru, Botoșani)

Duminică, 15 mai

20:00-22:00 – Secvențe și Gala închidere

 

Secvențe este secțiunea necompetitivă a RELIEF. Timp de trei zile, adolescenții vor lucra o scenă dintr-o piesă de William Shakespeare, sub îndrumarea câtorva dintre cei mai prolifici tineri regizori din România: Bobi Pricop, Vlad Cristache, Horia Suru, Erwin Simsensohn, Alex Mâzgăreanu și Dragoș Mușoiu și a colaboratorilor muzicali Lucian Maxim, Eduard Gabia, Alexandru Suciu, Petre Ancuța, Ada Milea și Simona Deaconescu. În seara de închidere, liceenii vor prezenta scenele în fața publicului.

Spectacole de teatru tânăr reprezintă secțiunea competitivă a RELIEF. În primele două zile de festival, trupele vor fi invitate să își prezinte spectacolele de teatru pregătite în prealabil. Juriul format din Dorina Chiriac, Florin Piersic Jr. și Marius Florea Vizante vor decide trupa câștigătoare, care va primi din partea organizatorilor un premiu în valoare de 2.000 euro.

***
RELIEF este primul proiect din România gândit să prezinte publicului bucureștean atât produsele unui portofoliu pregătit în prealabil cât și rezultatele creative ale unui laborator intensiv de trei zile. RELIEF creează un context dedicat experimentului sub presiune, un context care își propune să dezinhibe și să elibereze spiritul creator, toate acestea însă sub îndrumarea unor profesioniști.

RELIEF este un eveniment organizat de către Teatrul EXCELSIOR, în parteneriat cu Asociația TETA (Ideo Ideis).

 

Pentru mai multe informaţii:

http://www.teatrul-excelsior.ro

www.facebook.com/laboratorelief

PR: Karin Budrugeac, karin.budrugeac@gmail.com

Lasă un semn

Comentariu

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Andreea Tănase

Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.