O caravană de Oscar la Iași: filme de la TIFF 2016

Trei seri în aer liber cu filme spectaculoase îi așteaptă pe ieșeni în Parcul Palas (Piațeta de Patinoar), între 30 august – 1 septembrie, de la 21.00, când Caravana poposește la . Spectatorii se vor bucura de câteva dintre cele mai apreciate filme din ultimul an.

Caravana debutează pe 30 august cu un disaster movie impresionant, propus de Norvegia la Oscar și parțial realizat în România, Valul ucigaș. Ziua de miercuri e rezervată documentarelor românești: emoționantul Cinema, Mon Amour, despre un administrator de cinema din Piatra Neamț care visează să reînvie gloria de altădată a cinematografului său, și În căutarea tatălui pierdut, povestea captivantă a fiului ilegitim al lui Constantin Brâncuși, John Moore, proiectat în avanpremieră.

Plin de suspans și cu o distribuție excelentă – actrița Brie Larson a câștigat trofeele Oscar și Globul de Aur 2016 – Camera/ Room va ține spectatorii în priză pe 1 septembrie. Thriller-ul a fost nominalizat la Oscarul pentru Cel mai bun film.

Anul acesta, din iulie până în septembrie, Caravana TIFF aduce povești premiate în festivaluri și succese de casă în peste 15 orașe. Proiectul continuă cu succes pentru al șaptelea an, peste 33.000 de spectatori urmărind filmele în 2015.

Program 30 august – 1 septembrie | Parcul Palas | 21:00

 

Marți, 30 august      

Valul ucigaș / The Wave (r. Roar Uthaug) | 105’, Norvegia

Cu: Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp, Jonas Hoff Oftebro

Experimentatul geolog Kristian Eikfjord a acceptat un nou post. Împreună cu familia, pregăteşte mutarea din oraşul Geiranger, dar el şi colegii săi înregistrează mici modificări geologice în subsol. Tot mai îngrijorat, Kristian îşi dă seama că cel mai mare coşmar e gata să devină realitate. Cu doar zece minute la dispoziţie pentru a scăpa cu viaţă, Kristian trebuie să salveze cât mai mulţi oameni împreună cu propria familie.

Trailer:

Efectele speciale au fost parțial realizate de o echipă în România. Propunerea Norvegiei la Oscar!

 

Miercuri, 31 august

Cinema, Mon Amour (r. Alexandru Belc) | 70’, România, Cehia

Povestea lui Victor Purice, care încearcă să menţină pe linia de plutire cinematograful Dacia Panoramic din Piatra Neamţ. Victor visează să reinstaureze gloria de odinioară a cinema-ului, dar trebuie să înfrunte realitatea dură: lipsa ajutorului de la stat transformă totul într-o luptă donquijotească.

Selecționat în competiția de documentare a Festivalului de la Sarajevo 2016.

Festivaluri: Karlovy Vary, Toronto, TIFF

 

În căutarea tatălui pierdut (r. Ionuț Teianu) | 61’, România

Când s-a născut John, în 1934, mama sa i-a dat trei nume: John, Constantin şi Brâncuşi. I-a spus că tatăl său e faimosul sculptor Constantin Brâncuşi, dar că nu trebuie să spună nimănui acest lucru. John a ţinut secretul toată viaţa. Acum, la 78 de ani, începe dificila misiune de a-şi regăsi tatăl pierdut.

 

Joi, 1 septembrie

Camera / Room (r. Lenny Abrahamson) | 118’, Irlanda, Canada

Cu: Brie Larson, Joan Allen, Jacob Tremblay

O femeie este ținută captivă împreună cu băiețelul ei în vârstă de doar cinci ani într-un șopron din grădină. Totul a început în momentul în care Old Nick a păcălit-o să îl ajute să găsească un câine ce se pierduse. Ea a fost răpită atunci și adusă în „Cameră”, iar ani mai târziu, e încă prizonieră.

Trailer:

Oscar, Globul de Aur și BAFTA pentru Cea mai bună actriță – Brie Larson; nominalizat la Oscarul pentru Cel mai bun film

Intrarea la proiecţii este liberă.


susținut și promovat de Semne Bune

este un proiect organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Prezentat de: BCR

Susținut de: UPC, Staropramen, Romgaz

Cu sprijinul: Primăriei Municipiului , Palas

Parteneri media: Europa FM, Zile și nopți, Cinemagia, Ziare.com

Parteneri locali: Asociația Studenților Jurnaliști, TVR Iași, Ziarul de Iași, Viva FM, Evenimentul Regional, Radio Iași, Tele M, Iași TV Life, Timpul,  Iasifun.ro, StudPass.ro, inoras.ro

Partener de monitorizare: mediaTRUST

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Corina Giurgia

Corina Giurgia
Licențiată în Jurnalism şi Ştiințe ale Comunicării, cu un masterat în Filosofie Aplicată şi Management Cultural, continua căutările în lumea oamenilor frumoși. Iubește Iaşul, cu întâmplările şi străzile pe care se plimbă încă scriitori şi poeți adevărați. Dependentă de ploaie, cu o obsesie pentru umbrele. Ambasadoare SemneBune la Iași. O găsiți și pe blogul personal: http://jurnalistacum.blogspot.ro/