Avem 4 invitaţii duble la teatru. De dat. Prin concurs.

 

În parteneriat cu Teatrul Evreiesc de Stat, vă oferim  două invitații duble la spectacolul (luni, 29 februarie, ora 15.00, Teatrul Mic) şi  două invitații duble la spectacolul MISS DAISY ȘI ȘOFERUL EI (luni, 29 februarie, ora 20.00, Teatrul Mic). Deci vom desemna 4 câştigători.

Pentru a participa la tragerea la sorţi, trebuie să ne spuneţi când a avut loc premiera spectacolului la care doriţi să mergeţi, dintre cele două, şi care este actriţa care joacă în ambele piese.

Vă atenţionăm că spectacolele se joacă în aceeaşi zi, la ore diferite, deci asiguraţi-vă că aveţi programul liber atunci, în cazul în care câştigaţi.

Jocul regilor

 – Luni, 29 februarie, ora 15.00, Teatrul Mic

Distribuția: , , Mircea Rusu

Regia: Felix Alexa

Sinopsis: Ce ar trebui să facă o femeie când este asaltată de doi nebuni? Primul îi salvează trupul, cel de-al doilea îi deschide sufletul. Primul este generos, bogat, mărinimos, iar cel de-al doilea este spiritual și plin de farmec. Primul este isteric; în schimb, cel de-al doilea este coleric. Primul te amenință că se va sinucide, cel de-al doilea că se va lăsa ucis de naziști. Ce poate face o femeie care ține, în egală masură, la amândoi? Piesa lui Kohout este scrisă cu ironie, subtilitate și umor negru. Există o anumită nebunie tragi-comică în reacţiile tuturor personajelor din acest spectacol. Dramele reale se amestecă cu ridicolul situațiilor, minciunile cu adevărul, şi numai astfel ”jocul vieții” devine complet.

Miss Daisy si soferul ei

MISS DAISY ȘI ȘOFERUL EI – Luni, 29 februarie, ora 20.00, Teatrul Mic

Distribuția: , Mircea Rusu, Mircea Dragoman

Regia: Claudiu Goga

Sinopsis: După ce-a mai distrus o altă maşină nou nouţă, Miss Daisy, văduva unui fabricant  evreu bogat, e forţată de fiul ei, Boolie, să renunţe la şofat. Boolie îi angajează un şofer negru, pe flegmaticul şi înţeleptul Hoke. La început, relaţiile dintre cei doi sunt tensionate, Miss Daisy având întreaga aroganţă a poziţiei ei sociale, o serie de prejudecăţi, precum şi o limbă ascuţită. Dar, cu timpul, confruntându-se şi cu problemele segregării şi antisemitismului, situaţia se schimbă, iar cei doi se apropie unul de altul… Ce faci dacă o simplă plimbare cu maşina la supermarket-ul Piggly Wiggly devine o oglindă a drumului tău prin viaţă? Şi ce te faci dacă, într-o zi, prin într-un ambuteiaj provocat de un act terorist, descoperi că cea mai dificilă şi surprinzătoare persoană din viaţa ta eşti chiar tu? ”Cam despre asta-i vorba”, cum ar zice Hoke Colburn, şoferul domnişoarei Daisy. Dincolo de o poveste poetică şi comică despre prietenie şi toleranţă, spectacolul este, pe de-o parte, un eseu (pe alocuri crud) despre ceea ce Tolstoi numea ”marea surpriză a vieţii”, bătrâneţea, iar pe de altă parte, o meditaţie  asupra călătoriei noastre prin viaţă, o călătorie dificilă şi imprevizibilă până la capăt pentru că, nu-i aşa, viaţa e cea care nu are limite, nu moartea”.

___________________________

Regulamentul concursului:

Puteți răspunde în câmpul „Lasă un comentariu” sau prin intrumentele de socializare (din subsolul articolului dedicate concursului: Facebook, Twitter etc).

Extragerea este aleatorie. Se vor lua în considerare doar răspunsurile cititorilor fideli care apreciază pagina de Facebook a revistei SemneBune aici.

Concursul se desfăşoară în perioada 19-26 februarie (ora 12.00).

Câştigătorii vor fi anunțaţi prin UPDATE la acest articol.

 

UPDATE:  Câştigătorii sunt: Laurenţiu Teodorescu şi Alexandra Niculescu (câte o invitaţie dublă la şi şoferul ei) şi Dana Păşu şi Judit Szia (singurele care au dat răspunsul corect la întrebarea despre Jocul Regilor, care a avut premiera în 2007 conform site-ului oficial al Teatrului Evreiesc de Stat. Fiecare primeşte câte o invitaţie dublă la acest spectacol). Vă rugăm să vă prezentaţi la locul de desfăşurare a spectacolului cu 15 minute înainte de începerea lui, pentru a intra în posesia învitaţiilor.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Andreea Tănase

Andreea Tănase
Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.