VICTORIA deschide cea de a X-a ediţie a Zilelor Filmului German

Vineri, 16 octombrie, la Cinema Studio are loc deschiderea celei de a X-a ediţii a Zilelor Filmului German, cu o proiecţie specială: „Victoria”, elogiatul thriller al lui Sebastian Schipper, surpiza germană a Berlinalei de anul acesta, un film recompensat cu șase premii Deutscher Filmpreis în 2015, printre care: premiul pentru cel mai bun lungmetraj, premiul cea mai bună regie, premiile pentru rolurile principale, feminin și masculin, precum și Ursul de argint, pentru imagine.

Victoria_(2015_film)_POSTERLa evenimentul de deschidere a Zilelor Filmului German, ediţia a X-a, participă: Evelin Hust – Directoarea Institutului Goethe; Andrei Rus, curatorul ediţiei din acest an a Zilelor Filmului German, critic de film şi lector universitar la UNATC şi Dana Duma, critic de film, secretarul Asociaţiei Criticilor din cadrul UCIN, profesor la UNATC. Proiecţia filmului va fi precedată de un cocktail, care debutează la ora 18.30.

Timp de o săptămână, cinefilii din capitală au ocazia să vadă, la Cinema Studio, 11 lungmetraje, cele mai recente producţii germane de astăzi. Cea din urmă proiecție – „B-Movie” – un eseu dedicat avangardei vest-berlineze a anilor ’80 – va avea loc în , pe 22 octombrie, în prezența lui , scenaristul și totodată protagonistul filmului; proiecția va fi urmată de un concert al trupelor Future Nuggets, cu cel mai noi proiect al lor, Australopitecus Oltensis, şi Loved by Ghosts. La ediţia din acest an, vin în România şi 5 oaspeți germani: , regizorul filmului „Le beau danger”, proiectat în 2014 la Berlinală şi dedicat lui , cu ocazia împlinirii vârstei de 75 de ani / , scenaristul şi actorul principal din „B-Movie”, un eseu dedicat avangardei vest-berlineze a anilor ’80 / Tatiana Brandrup, regizoarea filmului „Cinema: A Public Affair”, ce spune povestea  lui Naum Kleinman, istoricul rus de film şi curatorul legendarei Arhive Eisenstein /  şi , scenaristul şi, respectiv, personajul real care stă la baza filmului „Dragoste periculoasă”, povestea plină de dramatism a lui , fost campion de arte marţiale, dar şi unul dintre cei mai temuţi proxeneţi din Berlinul anilor ’80.

Programul complet al celei de a X-a ediţii a Zilelor Filmului German, pe site-ul Institutului Goethehttp://www.goethe.de/ins/ro/ro/buk/ver.cfm?fuseaction=events.detail&event_id=20587225.

Zilele Filmului German este un eveniment organizat de Goethe-Institut Bukarest.

Parteneri: Uniunea Cineaştilor din România, .

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.