Premieră la Teatrul de Artă Bucureşti

DURERI FANTOMĂ 

o nouă , din luna martie, la București

București anunță PREMIERA spectacolului DURERI FANTOMĂ de Vasili Sigarev, sâmbătă, 14.03.2015, cu începere de la ora 20:15.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Rareș-Gabriel Andrici (Dima), George Constantinescu (Gleb) și Mihaela Popa (Olga). Bogdan Budeș semnează regia spectacolului iar traducerea (din limba rusă) îi aparține Marinei Palii.

dereri fantoma_3

Acțiunea spectacolului Dureri Fantomă (Phantom Pains) se petrece la periferia unui oraș, într-un depou de tramvaie, un loc infect, în care planează constant promiscuitatea, decadența, lipsa sensibilității umane, toate acestea resfrângându-se în drama unei femei bântuită și schilodită de propriul trecut zguduitor. Un depou, doi paznici tineri și sufletul Olgăi în căutarea recurentă a fantomei unei povești pe care nu vrea să o piardă.

,,Lumea lui Vasili Sigarev nu e confortabilă. E o lume brutală, paradoxală, a extremelor, în care candoarea  seamănă cu firul de iarbă ieșit printr-o placă groasă de beton. Într-un depou de tramvaie, mizer, aflat la periferia orașului, bunătatea și compasiunea vin „la pachet” cu violența și cruzimea.“ Bogdan Budeş – regizorul spectacolului.

dereri fantoma_2

“Ca să te purifici trebuie să treci mai întâi prin noroi și abia apoi să încerci să-l cureți. Nu sunt însă nici filosof, nici politician. Doar narator. Atât.” spune Vasili Sigarev.

Notorietatea pieselor dramaturgului, scenaristului și regizorului de film, Vasili Sigarev, este răspândită în lumea întreagă. Producțiile după piesele sale au fost jucate pe scenele teatrelor din Marea Britanie (Royal Court Theatre Londra), Irlanda, Statele Unite ale Americii, Australia, Franța, precum și România.

dereri fantoma_4

DURERI FANTOMĂ de Vasili Sigarev

Traducere: Marina Palii

Cu: Rareş Andrici, George Constantinescu, Mihaela Popa

Regia: Bogdan Budeş

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani!

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Andreea Tănase

Andreea Tănase
Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.