Karpilevski. Premieră teatrală.

Karpilevski

Teatrul Evreiesc de Stat prezintă în spectacolul KARPILEVSKI, de Jacob Weitzner

Regia: Ştefan Iordănescu
Scenografia: Dorotheea Iordănescu
Muzica: Ildiko Fogarassy
Lightdesign-ul: Lucian Moga
Coregrafia: Lorette Enache
În distribuţie: Mircea Dragoman, Andrei Finți, Roxana Guttman, Monia Pricopi, Anka Levana, Marius Călugărița, Natalie Ester, Mircea Drîmbăreanu, Mihai Prejban, Cătălin Stelian, Viorel Manole, Cristina Cîrcei

are conţinut profund evreiesc declara dramaturgul Jacob Weitzner. Personalitate a teatrului evreiesc contemporan, consultant literar al Teatrul Evreiesc din Varşovia, profesor de literatură idiş la Open University şi de literatură ebraică la Universitatea din Tel Aviv, este considerat un fenomen unic, ducând mai departe tradiţia teatrului evreiesc. Weitzner combină umorul şi patosul vieţii evreieşti, în timp ce exprimă drama existenţei secolului XXI.

Aventurile unui dramaturg devin material excelent pentru farsă. este o farsă despre un mărunt politician evreu, poet de mâna a treia care moare în braţele unei prostituate. Îngerul Gabriel şi Satana îl apără şi îl persecută postum. Pentru a-i rezolva cazul, Dumnezeu îl înzestrează pe Abraham cu talent şi-l trimite înapoi pe pământ să scrie o piesă şi să o monteze pe Broadway. Rezultă o privire satirică asupra politicii, culturii şi teatrului contemporan.

Procesul lui Karpilevski pe pământ valorifică o piesă bine scrisă, inteligentă, cu ecouri filosofice şi politice şi demonstrează calităţile actorilor Teatrului Evreiesc de Stat, sub conducerea regizorală a lui Ştefan Iordănescu.

Premiera oficială – Duminică, 20 decembrie, ora 21.00, la Teatrul de Artă

Biletele pentru acest spectacol pot fi achiziționate de la casa de bilete a Teatrului Evreiesc (bvd. Mircea Vodă, nr. 24) sau online, din rețeaua Eventim.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Andreea Tănase

Andreea Tănase
Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.