Invitație la teatru: Piesă pentru frate și soră, Teatrul Național București

Când suntem triști, teatrul ne înveselește. Când am uitat emoția, teatrul ne-o reamintește. Când credem că ne-am pierdut, teatrul ne ajută să ne găsim. Când paginile vieții sunt rupte violent din suflet, teatrul ne aduce file noi. Spectacolul nu este complet fără noi, spectatorii, împreună cu el, de fapt el nici nu se poate întâmpla fără noi.

Așadar, bucureșteni și bucureștence, provinciali și provinciale, sunteți invitați la o piesă asemeni unei cutii de bomboane învelite în poleială colorată. Vă invităm să descoperiți sortimentele teatrale oferite de Tennessee Williams, în cea mai sinceră operă a sa – Piesă pentru frate și soră, care se va juca duminică, 22 februarie, ora 20:00, la Sala Mică a Teatrului Național București. Biletele se pot achiziționa și online, aici.

Actorul Istvan Teglas spune despre importanța publicului, în „Piesă pentru frate și soră„: „Întâlnirea cu spectatorul la această piesă este una foarte importantă și mă refer la întâlnirea care trece dincolo de simpla vizionare a acestui spectacol. Această piesă îmi reamintește cel mai mult de responsabilitatea pe care trebuie să o am față de spectator. Este o piesă puternică și mă obligă să caut un scop – adică cel din afara piesei-, scopul meu personal pentru care ma aflu aici în seara asta în fața spectatorului. E greu să reflectezi asupra acestui lucru pentru ca îți cere să fii sincer, iar sinceritatea nu e întotdeauna plăcută.
Invitația care se adresează spectatorului la începutul spectacolului este una aparent simplă, de a-și imagina lumea celor care sunt pe partea cealaltă a scenei. Imaginația este un cuvânt cheie deoarece va fi firul roșu a întâlnirii noastre pe parcursul spectacolului. Este o piesă atipică, unde toți avem câte un rol, mie mi s-a dat rolul de a fi actor în această seară, iar spectatorului de a fi spectator. Nu e un lucru ușor nici unul nici altul, mai ales dacă te identifici cu celălalt.”

Istvan Teglas_pliant-FATA
Piesă pentru frate și soră

 

Regia:

Distribuția: Ioana Mărcoiu,

Scenografia: Cristina Milea
Durata spectacolului: 1h 5 min

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.