Concurs: Teatrul Evreiesc de Stat oferă invitații la Jocul Regilor și Dinastia Efros

SemneBune și Teatrul Evreiesc vă invită la concurs.

Două invitații duble vă așteaptă, dacă sunteți spectatori fideli: o invitație dublă la spectacolul (luni, 22 iunie, ora 19.00, Teatrul Excelsior), o invitație dublă la spectacolul (marți, 23 iunie, ora 19.00, Teatrul Foarte Mic)

Pentru a câștiga, trebuie să lăsaţi un comentariu mai jos, în care să menţionaţi încă două spectacole ale Teatrului Evreiesc de Stat care se joacă în luna iunie a acestui an.

 

Jocul regilor

 – Luni, 22 iunie, ora 19.00, Teatrul Excelsior

Distribuția: Maia Morgenstern, , Mircea Rusu

Regia: Felix Alexa

Sinopsis: Ce ar trebui să facă o femeie când este asaltată de doi nebuni? Primul îi salvează trupul, cel de-al doilea îi deschide sufletul. Primul este generos, bogat, mărinimos, iar cel de-al doilea este spiritual și plin de farmec. Primul este isteric; în schimb, cel de-al doilea este coleric. Primul te amenință că se va sinucide, cel de-al doilea că se va lăsa ucis de naziști. Ce poate face o femeie care ține, în egală masură, la amândoi? Piesa lui Kohout este scrisă cu ironie, subtilitate și umor negru. Există o anumită nebunie tragi-comică în reacţiile tuturor personajelor din acest spectacol. Dramele reale se amestecă cu ridicolul situațiilor, minciunile cu adevărul, şi numai astfel ”jocul vieții” devine complet.

Dinastia Efros

 – Marți, 23 iunie, ora 19.00, Teatrul Foarte Mic

Distribuția: Leonie Waldman Eliad, Geni Brenda, , Lucia Maier, , Marius Călugăriţa, Luana Stoica, Darius Daradici, Alina Tomi, Viorel Manole, , Loredana Klein

Regia: Kincses Elemer

Sinopsis: O dramatică frescă a iubirii de mamă, pe fondul conflictului între generaţii. Protagonista, văduva Mirale Efros, se bucură de un mare prestigiu moral şi social: pentru bogăţia ei, pentru respectul tradiţiei, pentru filotimia ei şi pentru dăruirea maternă. Mirale şi-a crescut singură, cu un nemărginit ataşament, băieţii. A pus întotdeauna mai presus de orice împlinirea şi fericirea lor. Numai că Iosale şi Donie sunt departe de a răspunde aşteptărilor. Sub influenţa malefică a lui Şeindale – tânăra soţie a lui Iosale – ei reclamă violent partea din avere care le-ar fi rămas de la tată. Află abia acum că tot ce au este creaţia lui Mirale. Căci Mirale a ştiut, cu inteligența și simțul ei realist şi practic, să convertească falimentul defunctului ei soţ într-o afacere prosperă.

_____________________________________________________________

Regulamentul concursului:

Puteți răspunde în câmpul „Lasă un comentariu” sau prin instrumentele de socializare (din subsolul articolului dedicate concursului: Facebook, Twitter etc).

Extragerea este aleatorie.

Se vor lua în considerare doar răspunsurile cititorilor fideli care apreciază pagina de Facebook a revistei SemneBune aici

Concursul se desfăşoară în perioada 18-21 iunie (ora 14.00).

Câştigătorii vor fi anunțaţi prin UPDATE la acest articol.

 

UPDATE: Câștigătorii acestui concurs sunt:

Andrei Radu, o invitație dublă la spectacolul ”Jocul Regilor”, luni 22 iunie .

Alina Caloenescu, o invitație dublă, la spectacolul ”Dinastia Efros”, marți 23 iunie.

Vă așteptăm și la concursurile viitoare!

Detalii și imagini interesante despre spectacolele Teatrului Evreiesc găsiți pe site și pe pagina de Facebook.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Semnu' Bun

Avatar
Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.