Avem nevoie de filmul românesc!

Am decretat Ziua Națională a Filmului Românesc: 1 decembrie.

semnat: Asociația Studenților Jurnaliști din

ASJ Iași

De ce? Din drag de Filmul Românesc, pe care l-am transformat într-un personaj reprezentativ și i-am dat majuscule. Merită. Mai apoi, pentru că în 2016 continuăm cu ediția a VII-a a festivalului Serile Filmului Românesc.

SFR Iași

Va fi o ediție pregătită cu tot sufletul de studenți și absolvenți ai Universității „Al. I. Cuza”, cu toții fiind membri ai ASJ (Asociația Studenților Jurnaliști).

Noul concept al ediției aduce în vedere valorile românești din cinematografie, cu accentul pe tineri și dialogul dintre ei și personalitățile consacrate în domeniu. În acest sens, noua imagine a festivalului este realizată de un tânăr grafician român, plecat la studii în Anglia, la Universitatea din Stafford: Grafo Dragoș.

O ediție cu documentare și cu zeci de invitați din lumea filmului românesc

Despre ediția din 2016, care se anunță una la fel de valoroasă în ceea ce privește invitații, Andrei Giurgia, directorul festivalului SFR: Festivalul Serile Filmului Românesc propune, pentru anul 2016, o nouă abordare. Fiind singurul festival de film dedicat în întregime cinematografiei românești, ediția de la anul va marca câteva date importante din istoria cinematografiei noastre. Producții noi, altele de referință și documentare vor fi proiectate în cele mai importante zone istorice din . O altă etapă importantă în dezvoltarea festivalului o reprezintă promovarea și implicarea în proiect a tinerilor talentați care au ales să facă performanță în țară sau în străinătate. La început de mai, vom sărbători la filmul românesc, așa cum se întâmplă de șase ani la rând. Iașul va găzdui peste 40 de personalități din lumea filmului românesc și a producției acestuia (regizori, actori, scenografi, critici de film). O noutate a ediției a VII-a o reprezintă documentarele românești, care vor avea zile special dedicate vizionării, dar și dezbaterii importanței lor în spațiul socio-cultural autohton.  Filmele de lungmetraj din program se încadrează în noutățile cinematografice ale anului 2015, dar vor fi susținute și de valoarea producțiilor vechi de zeci de ani, care au contribuit la dezvoltarea filmului românesc.

Parteneriatul academic, necesar unui proiect cultural

Universitatea „Petre Andrei” din Iași (UPA) susține în continuare proiectul  „Serile Filmului Românesc” și devine partener academic în acest an, prin suportul pe care îl oferă desfășurării festivalului. Universitatea „Petre Andrei” din Iași este onorată să susțină, în calitate de partener, organizarea celei de-a VII-a ediții a Serilor Filmului Românesc, singurul festival cinematografic având acest profil, inițiat și crescut de la un an la altul de către Asociația Studenților Jurnaliști. Îi felicităm pe organizatori pentru această inițiativă, pentru perseverența lor în a evidenția valorile filmului românesc aici, la Iași, exprimându-ne convingerea că acest eveniment anual s-a înscris deja cu succes pe harta festivalurilor culturale de anvergură, precizează rectorul UPA din Iași, prof. univ. dr. Doru Tompea.

Detaliile despre ambasadorul ediției precum și filmele din program vor fi anunțate în perioada următoare. Pentru alte detalii, date despre edițiile trecute și fotografii, accesați resursele de mai jos. De asemenea, noile materialele grafice pot fi descărcate de la aceste adrese.

Resurse online SFR:

Pagina web: www.festivalsfr.ro

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/serilefilmuluiromanesc/

Canal Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC3c8z-RMEX6ZPdWAyUhN4zQ

*partener de promovare: Semne Bune

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Corina Giurgia

Corina Giurgia
Licențiată în Jurnalism şi Ştiințe ale Comunicării, cu un masterat în Filosofie Aplicată şi Management Cultural, continua căutările în lumea oamenilor frumoși. Iubește Iaşul, cu întâmplările şi străzile pe care se plimbă încă scriitori şi poeți adevărați. Dependentă de ploaie, cu o obsesie pentru umbrele. Ambasadoare SemneBune la Iași. O găsiți și pe blogul personal: http://jurnalistacum.blogspot.ro/