Teatrul de Artă la aniversarea a doi ani de activitate


teatru-tabTeatrul de Art
ă împlineşte doi ani pe 8 Decembrie 2014. Este un teatru tânăr, dar care pare să crească într-un an cât alţii în zece. Totul a început cu visul unui actor tânăr, Geroge Constantinescu, care începând cu 2010 şi-a pus la bătaie zilele, nopţile, finanţele şi sufletul pentru realizarea acestui proiect. A avut obstacole multe, dar bucurii şi satisfacţii şi mai multe de când şi-a văzut visul cu ochii. În plus, a câştigat un public fidel şi mulţi prieteni care îl ajută de atunci în dezvoltarea acestui copil de suflet care este Teatrul de Artă, sărbătoritul zilei.

Şi pentru că prietenii buni ‘fac cinste’ de ziua lor, Teatrul de Artă oferă o invitaţie dublă unui cititor fidel la spectacolul Aproape Maine care se joacă chiar pe 8 decembrie.

 

SB: A fost greu să atrageţi actori cunoscuţi pe scena Teatrului de Artă? I-am văzut anul acesta la voi pe Constantin Cojocaru, pe Ovidiu Niculescu, pe Sabrina Iaschevici şi pe mulţi alţii care joacă la teatre de stat sau care sunt solicitaţi frecvent de regizori de film. Şi nu i-am văzut doar pe scenă, ci şi în public, susţinându-şi colegii la premiere. Ce are atât de special Teatrul de Artă încât să îi strângă pe toţi aceşti valoroşi în jurul lui?

TAB: Este un loc curat, credem noi. Un loc în care este important doar produsul artistic şi cum se răsfrânge el asupra spectatorului. Şi pot să mai enumăr eu actori cunoscuţi care ne-au trecut pragul, unii cu notorietate dobândită dar şi foarte mulţi extrem de talentaţi şi profesionişti ce cu siguranţă urmează să aibă parte de notorietate. Iar la asta încercăm să contribuim şi noi ţinând ştacheta sus, propunându-ne producţii mai bune, proiecte mai îndrăzneţe.

 

SB: Cum ajung spectacolele pe scena Teatrului de Artă? Le alegeţi voi, sau ele (respectiv regizorii) vă aleg pe voi? Ce trebuie să facă un regizor sau un autor tânăr care vrea să îşi aducă piesa la Teatrul de Artă?

TAB: La ora actuală stagiunea TAB este alcătuită din producţii proprii, coproducţii şi spectacole găzduite. Majoritatea producţiilor TAB sunt rezultatul unor propuneri venite de la regizori, dramaturgi şi actori. Neavând încă un departament de secretariat literar aşa cum ne-am dori, încercăm să realizăm cele mai bune propuneri pe care le primim. Prin mai bune înţelegem spectacole care să emoţioneze, să întrebe şi să îmbogăţească.

 

SB: Am văzut multe premiere pe scena Teatrului de Artă în ultimul an. Preferata mea este Aproape Maine (la care ne-aţi oferit şi o invitaţie dublă pentru un cititor fidel care comentează la finalul acestui interviu). Ce planuri aveţi pentru anul următor? Păstraţi ritmul, sau îl înteţiţi?

TAB: Depindem foarte mult de resursele financiare, orice producţie, de la cârpe de praf la chiar spectacole de teatru, şi chiar în regimul independent, implică nişte costuri. Dacă vom avea aceeaşi putere de muncă şi vom creşte cel puţin în ritmul în care am crescut în cei doi ani, cu siguranţă numărul producţiilor şi al consumatorilor TAB va creşte. Practic, ne dorim să-l înteţim!

SB: Aveţi un sediu mic în Strada Sf. Ştefan nr. 21, cu aproximativ 70 de locuri în sală. Aveţi planuri de extindere sau poate de mutare?

TAB: Bineînţeles că ne dorim ca în timpii fireşti de creştere să avem Sala Mare a Teatrului de Artă Bucureşti, dar în ceea ce priveşte sediul din Sfântul Ştefan în care avem 75 locuri dorim să rămână începutul Teatrului de Artă Bucureşti. Sala este de la deschidere într-o continuă transformare, ultima năstruşnicie este amenajarea podului într-un depozit de decor „muzeu”.

 

SB: Ce vă doriţi de la următorii doi ani de activitate?

TAB: Incă două mii de ani pentru Teatrul de Artă. Mai multe zâmbete şi aplauze.

 

În încheiere, vă reamintim că Teatrul de Artă vă oferă o invitaţie la piesa Aproape Maine care va avea aloc maine, 8 decembrie, chiar în ziua în care Teatrul de Artă împlineşte doi ani. Pentru a câştiga invitaţia, vă rugăm să lăsaţi un comentariu mai jos în care să faceţi o urare Teatrului de Artă la aniversare. Câştigătorul va fi ales aleatoriu şi va fi anunţat prin update la acest articol.

aproape-maine-afis-300 (1)

Câştigătoarea invitaţiei duble la piesa Aproape Maine din această seară este Claudia Alistar.

Claudia, te rugăm să ajungi la Teatrul de Artă cu 15 minute înainte de începerea piesei şi să spui la casa de bilete că ai căştigat concursul aniversar de pe SemneBune.ro.

Vizionare plăcută!

 

Lasă un semn

Comentariu

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te celorlalți 5.016 abonați.

Autor articol: Andreea Tănase

Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.

Comentarii

  1. La Multi Ani, Teatrul de Arta Bucuresti! Va doresc cat mai multe spectacole reusite si tineti-o tot asa!

  2. La multi ani Teatrul de arta Bucuresti. Va doresc cat mai multe spectacole reusite si tineti-o tot asa !!