Spectacolele Teatrului Evreiesc de Stat – (22-29 septembrie)

 

caf

CARRE DE AȘI CU VALET (în cadrul Bucharest Comedy Week) – Vineri, 26 septembrie, ora 19.00

Distributia: Mihai Ciucă, Viorica Bantas, Cornel Ciupercescu, Natalie Ester, Nicolae Călugăriţa, Nicolae Predica, Arabela Neazi, Veaceslav Grosu, Nicolae Botezatu, Geni Brenda, Viorel Manole

Regia: Harry Eliad

Sinopsis: Spectacolul prezintă avatarurile unui profesor de geografie care se dă drept băiat sărac, dar umblat prin lume, pentru a se angaja într-o familie din ”protipendada” politică şi, mai ales, financiară a Bucureștiului, unde atrage asupră-i simpatia tuturor, privirile languroase ale doamnei și amorul definitiv al fetei în casă.

tes2

ASTĂ SEARĂ: LOLA BLAU – Sâmbătă, 27 septembrie, ora 19.00

Distributia: , Tatiana Moroșanu

Regia: Alexandru Dabija

Sinopsis: Lola Blau este alter-ego-ul autorului Georg Kreisler. Și scriitorul, și personajul, sunt evrei vienezi. Ambii părăsesc Austria la timp, pentru a scăpa de deportare. Ambii se reîntorc în Austria după război, și după ce se lansează în cariera de entertaineri. Ambii privesc lucid la realitatea înconjurătoare, pe care o critică de la înălţimea unei satire devastatoare, care ar trebui să destabilizeze orice spectator, oricât de confortabil ar fi aşezat în scaun.

tes3

PURIMȘPIL – O COMEDIE (în cadrul Bucharest Comedy Week) – Duminică, 28 septembrie, ora 19.00

Distributia: Leonie Waldman Eliad, , Cornel Ciupercescu, Nicolae Călugărița, Roxana Guttman, Mihai Ciucă, Geni Brenda, Dorina Păunescu, Luana Stoica, Alexandra Fasolă, Anka Levana, Nicolae Predica, Veaceslav Grosu, Arabela Neazi, Christina Cîrcei, Mihai Prejban, Nicolae Botezatu, Viorel Manole, Viorica Bantaș, Marius Călugărița, Darius Daradici, Alina Tomi, Mirela Nicolau, Natalie Ester, Monia Pricopi, Mircea Dragoman, Ecaterina Țugulea, Diana Mănăilă

Regia: Andrei Munteanu

Sinopsis: Cele trei sărbători vesele ale evreilor sunt: Oscar, Nobel și Purim. Oscarul tocmai s-a încheiat, Nobel-ul l-au luat alții, de Purim ne ocupăm noi… Trupa Teatrului Evreiesc de Stat prezintă în premieră spectacolul ”Purimşpil – O comedie!”,  cu ocazia sărbătorii de Purim, care marchează salvarea evreilor de sub asuprirea antisemiţilor din toate timpurile şi de toate felurile. Acompaniat de muzica lui Imre Kálmán, şi ţesut din firele lui Avram Goldfaden, spectacolul este un foc de artificii dedicat teatrului salvator de spirite. Printre replicile acide şi cântecele comice pline de haz şi umor grotesc, străbate parfumul teatrului autentic şi se prefigurează tema destinului actoricesc.

 

 

Lasă un semn

comentarii

Despre autor

Arnoux MAZ este pseudonimul sub care a semnat articolele de pe SB. Andrei este poet și activist cultural, premiat și antologat în volume de poezie, din 2010. A fost Manager de proiect al Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, din 2012 până în 2015. A publicat "Rock în Praga" în 2011 și "#kazim (contemporani cu primăvara arabă)" în 2014 la editura Herg Benet.

Număr articole publicate : 391