Spectacole Teatrul Evreiesc de Stat – Săptămâna 6 – 12 octombrie

tangou final nou

TANGOU FINAL – Marți, 7 octombrie, ora 19.00

Distributia: ,

Regia: Moshe Yassur

Sinopsis: Spectacolul prezintă povestea unei mari actrițe ce se confruntă, într-un moment de adevăr, cu umbrele și luminile propriei existenţe. Actriţa interpretează o fostă stea de cinema care ura ziariştii pentru că i-au distrus viaţa şi cariera, dar acceptă să dea un ultim interviu. Povestea este simplă, dar cu o mare încărcătură emoţională. Ea, fosta stea de cinema, este silită de false împrejurări să-şi dezvăluie trecutul tenebros unui ziarist care a idolatrizat-o, măcinat el însuşi de propriile complexe. Un interviu nonconformist, care nu va ajunge niciodată în paginile ziarului. Pentru că răzbunarea fostei dive va fi cruntă.

 

yom kippur nou

– Miercuri, 8 octombrie, ora 19.00

Distributia: Dorina Păunescu, Raluca Aprodu, Denisa Dogaru,  Mihaela Velicu, Aneea Opriş

Regia: Alexandru Jitea

Sinopsis: Tema piesei este dragostea, concretizată sub forme şi sensuri diferite: dragostea maternă, religioasă, familială. Sau lipsa ei. Dragostea care-i desparte pe oameni, pentru ca apoi să-i reunească. Sau nu. Acțiunea se petrece în ajunul şi în ziua de (Ziua Ispăşirii), cea mai însemnată sărbatoare evreiască. Patru surori adulte se adună în casa părintească la apelul mezinei, care le anunţă că mama lor a disparut. Ele află că ceea ce le-a făcut să devină caractere atât de diferite, aproape ireconciliabile, a fost faptul că mama lor a fost o altă mamă pentru fiecare dintre ele. De (Ziua Iertării), zi de sărbătoare în care totul se opreşte în Israel, cele patru surori sunt forţate astfel să reconsidere trecutul, pentru a se înţelege mai bine, fiecare pe sine, şi între ele, în viitor. Vieţile lor proprii capătă un nou înţeles la capătul acestei zile de . Sau poate, în sfârşit, capătă unul. Şi, ca dupa orice zi de , un nou început este posibil.

 

blazonul nou

– Joi, 9 octombrie, ora 19.00

Distributia: Nicolae Călugăriţa, Arabela Neazi, Veaceslav Grosu, Mihai Ciucă, Luana Stoica, Mirela Nicolau, Ecaterina Ţugulea, Alina Tomi, Viorica Bantaş, Viorel Manole, Mircea Dragoman

Regia: Andrei Munteanu

Sinopsis: Cei din urmă membri ai clanului Groislik, prinşi într-un trecut de care, în fapt, au fost deposedaţi, se văd aruncaţi în groapa de gunoi a Istoriei, triesc din amintiri şi sunt cuprinşi de o melancolie întunecată. Instinctul de supravieţuire şi dorinţa de revenire în lumea din care au fost înlăturaţi determină un conflict acut şi dezumanizant între vechii şi mai noii membri ai familiei. Spectacolul este un elogiu adus sensibilităţii umane  şi demonstraţia subtilă a unui paradox: alegeri ce par bune, dar se dovedesc apoi erori fatale. O piesă evreiască, în esenţă, de factură cehoviană…

 

voyeur nou

VOYEUR – Duminică, 12 octombrie, ora 19.00

Distributia: , Alexandra Ioniță

Regia: Claudiu Istodor

Sinopsis: Piesa are la baza romanul ”Papusarul”, al lui Gardner McKay si este povestea unui psihopat a carui placere bolnava este aceea de a tortura femeile, intr-un joc al mintii care forteaza granitele moralitatii. Dialogul si jocul scenic al personajelor, sustinute de un decor realist, asigurat de Iulian Baltatescu, induc publicului o stare aparte, de o extraordinara incarcatura emotionala, si creaza publicului impresia ca asista la o lupta nedreapta, in care raportul inegal de forte mareste tensiunea si furia spectatorilor. “Piesa aceasta este despre abilitatea noastra vasta de a ne manipula unii pe ceilalti, despre darul nostru minunat de a minti si despre capacitatea noastra de a crede in orice adevar, in forma in care ni se potriveste. Este despre compromis, despre dorinta noastra de a ajunge in pat cu calaul, despre nelegiuirea noastra morala, pierderea instinctelor si credintelor noastre.
Este despre capacitatea noastra de a asimila oroarea, faptul ca o crima este o crima doar daca ni se intampla noua; nimic altceva nu ne manie.” (Gardner McKay, autor)

 

Lasă un semn

comentarii

Despre autor

Arnoux MAZ este pseudonimul sub care a semnat articolele de pe SB. Andrei este poet și activist cultural, premiat și antologat în volume de poezie, din 2010. A fost Manager de proiect al Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, din 2012 până în 2015. A publicat "Rock în Praga" în 2011 și "#kazim (contemporani cu primăvara arabă)" în 2014 la editura Herg Benet.

Număr articole publicate : 391