Spectacole Teatrul Evreiesc de Stat – Saptamana 20 – 26 octombrie

Acest articol a fost publicat de Semn Bun pe 20.10.2014 în rubrica Repere culturale | Evenimente, Teatru și are asociate următoarele etichete: , , , .

dusmancele

DUȘMANCELE, O POVESTE DE IUBIRE – Miercuri, 22 octombrie, ora 19.00

Distribuția: Mihai Călin, Luana Stoica, Alexandra Fasolă, Nadiana Sălăgean, Andrei Finți, Marius Călugăriţa, Leonie Waldman Eliad

Regia: Claudiu Goga

Sinopsis: ”O analiză plină de suspans a relaţiei dintre bărbat şi femeie, dintre soţ şi soţie, cu toate aspectele ei de patimă şi gelozie, care explorează viaţa, dragostea, credinţa şi fidelitatea”. Herman Broder, un evreu polonez, a fost salvat din Holocaust de Yadwiga, fată în casă, care l-a ascuns trei ani în hambar. Ajuns în America, se căsătoreşte cu ea din recunoştinţă, dar îşi găseşte o amantă, pe Maşa, şi ea o supravieţuitoare a lagărelor de concentrare. Asta nu-i tot: împuşcată de fascişti împreună cu cei doi copii ai lor, şi crezută moartă, Tamara, prima lui soţie, a supravieţuit ca prin minune şi acum se află şi ea în America.

buna seara domnule wilde

BUNĂ SEARA, DOMNULE WILDE! – Sâmbătă, 25 octombrie, ora 16.30

Spectacolul îi are ca protagoniști pe elevii Colegiului Național ”Tudor Vianu”.

Distribuția: Ana Ilinca Călin / Rabonia Avram, Andrei Angelescu, Denisa Dumitru, Bianca Neagoe, Robert Muntean, Rabonia Avram / Ana Ilinca Călin / Teodora Ciocan, Andrei Miercure, Alexandra Vameșu, Adrian Budai, Alin Aronovici, Teodora Ciocan

Cor: Cristina Rosu, Marina Teianu, Davia Stoenescu, Veronica Hera, Alice Suiu, Carla Ene

Dans: Irina Iosif, Irina Stanescu, Iulia Bubulica, Anisoara Dozsa, Alexandra Georgescu, Mihaela Gavrila, Razvan Ciobanu, Cosmin Mihai Manolescu, Andrei Baicu, Mihnea Niculae, Toader Mihai, Andrei Panait, Stefan Galbur

Profesor coordonator: Marcel Homorodean

 

janka

JANKA – Sâmbătă, 25 octombrie, ora 20.00

Distribuția: Maia Morgenstern

Regia: Toma Enache

Sinopsis: Un spectacol  impresionant și o temă impresionantă: ororile regimului nazist și drama trăită de milioanele de evrei care s-au confruntat cu ororile lagărelor de concentrare. ”Această piesă este o mărturisire, un document de viaţă tulburător, un act de respect față de drama acelor oameni, un act de reconstituire foarte important, un strigăt venit din altă lume către cei care au rămas și către memoria noastră care se șterge.” (Maia Morgenstern)

 mic si al

 

MIC ȘI-AL DRACU – Duminică, 26 octombrie, ora 11.00

Distribuția: Maia Morgenstern, Valentin Roșca

Regia: Maia Morgenstern

Sinopsis: O comedie apetisantă cu bancuri, poezii și anecdote, poante, calambururi și rime vesele  scrise de Ion Pribeagu. Această formidabilă mașină de creat umor, care a fost Ion Pribeagu, ne-a înveselit viața, fiind mereu proaspăt, aducând în lumea noastră cotidiană, standardizată, plină de plictis, banalitate, ipocrizie și aburi de benzină, bucuriile zâmbetului. Un dublu recital al celor doi protagonişti – actriță și balerin – construit în jurul versurilor jucăușe și obraznice, care atacă moravurile de acum 70 ani. Adică aceleași de acum, şi la fel de criticabile!

blestemul iubirii

 

BLESTEMUL IUBIRII – Duminică, 26 octombrie, ora 19.00

Distribuția: Monia Pricopi, Cornel Ciupercescu, Alina Tomi / Iolanda Covaci, Marius Călugărița, Luana Stoica / Cristina Cîrcei, Alexandra Fasolă, Nicolae Călugăriţa, Veaceslav Grosu / Mihai Prejban, Mircea Dragoman

Regia: Kincses Elemer

Sinopsis: Spectacolul prezintă povestea unei familii evreieşti tradiţionale de la începutul secolului al XX-lea, care caută să se adapteze marilor schimbări ale secolului şi modernităţii, şi înfruntă mai multe drame, legate într-un fel sau altul de destinul Bertei – o femeie superioară celor din jur prin caracter şi inteligenţă, dar al cărei punct vulnerabil este handicapul ei fizic. Blestemul iubirii este o poveste despre iubire şi sacrificiul din iubire, putând merge până la renunţarea la viaţă. ”(…) Vă propunem  scufundare în Marea… Dragostei. Noi, câţiva artişti, ne scufundăm în această «mare» formidabilă. Încercăm să ajungem chiar până la fund. Ce ne-aşteaptă acolo? Poate că ne va mângâia pe frunte un Înger, ori poate că în bezna adâncimilor ne-aşteaptă Diavolul. Oricum, trebuie să avem curajul de a-l privi în ochi.” (Kincses Elemér)

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semn Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.