Ce fac Marius Manole și Lia Bugnar de 1 mai

Lia Bugnar Marius Manole - foto Cătălina Flămânzeanu

Teatrul nu e o clădire, proiect inițiat și susținut de și , ne propune un nou mod de a petrecere 1 mai-ul muncitoresc – 1 mai la teatru, la Godot Cafe-teatru. Teatrul nu este o clădire este cel mai activ proiect teatral independent însumând 6 spectacole scrise de care îi au în distribuție pe , Ilinca Manolache, Anghel Damian, Medeea Marinescu, Istvan Teglas, Irina Antonie, Cătălin Babliuc, Maria Obretin, Nicoleta Lefter, Andrei Runcanu, Andrei Huțuleac, Radu Iacoban.

Iată cum arată un program teatral flexibil, făcut după nevoile spectactorului:

2 mai vineri ora 22:00 – Două liniuțe
3mai sâmbătă ora  14:00 – Aici nu se simte și Oase pentru Otto
4 mai duminică ora 14:00 – Două liniuțe
4 mai duminică ora 22:00 – Noi4
9 mai vineri ora 22:00 – Masculin-Feminin
10 mai sâmbătă ora 22:00 – 7 dintr-o lovitură
11 mai duminică ora 14:00 – O piesă deșănțată
24 mai sâmbătă ora 15:00 – Două liniuțe

“Cel mai activ dramaturg contemporan este fără îndoială Lia Bugnar, ale cărui piese se joacă la Teatrul Național Fata din curcubeu, la Teatrul Notarra – Matrimoniale, dar și la Godot Cafe-teatru. Cum publicul se uită mai întâi la actori, apoi la regizori, apoi la autorii piesei, este interesant să observăm că din distriuția tuturor pieselor Liei Bugnar din mediul teatrului independent face parte , relația lor profesională concretizându-se în proiectul Teatrul nu e o clădire. Dar cât de ofertante sunt rolurile pe care le joacă Marius Manole în cele 6 piese semnate Lia Bugnar, despre care însăși actorul spune că poți cădea foarte ușor în penibil, dacă nu menții o linie a personajului.” (Judy Florescu, Ziarul Metropolis)

foto: Cătălina Flămânzeanu

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Andrei Zbîrnea

Avatar
Arnoux MAZ este pseudonimul sub care a semnat articolele de pe SB. Andrei este poet și activist cultural, premiat și antologat în volume de poezie, din 2010.