Invitatie la teatru: Chutney

afis Chutney

este singura piesă de în care actorii gătesc și joacă în același timp, publicul hrănindu-se la propriu și la figurat la finalul spectacolului,. Piesa se va juca luni, 30.09, ora 19:30, La Mine-n Copac, str. Lipscani nr 45 (Intrarea din pasajul Şelari). Pentru informaţii suplimentare apelaţi: 0747013106.

Spectacolul Chutney este un concept ’LA MASA, fiind inspirat din romanul” Kitchen” al autoarei japoneze Banana Yoshimoto. Din distribuţia piesei  fac parte actorii , Valentina Popa şi .

, şi Valentina Popa hrănesc publicul printr-un fel de teatru în care emoţia este ingredientul principal. Actorii gătesc chiar pe scenă, iar la final îi servesc pe spectatori cu preparatele lor.

Istvan Teglas despre spectacolul : “Eu vreau să fac parte din lucruri în care să mă regăsesc într-un fel sau altul şi pentru că mi-e şi foarte greu uneori să mă înţeleg. De fapt, eu sunt un om foarte clar şi simplu, doar că până când ajungi să faci lucruri, te întâlneşti cu oameni, cu situaţii, şi s-ar putea ca această chestie pe care o ai tu sau o vrei tu să ajungă să devină total altceva şi de fapt tu să nu vrei lucrul ăsta. Cu piesele astea, cum e şi cu „“, insist să rămână cumva ceva din mine acolo care de undeva din spate vine şi vrea să se arate într-un fel sau altul. Şi în legătură cu spectacolul acesta cred că aşa şi e.”

Valentina Popa despre personajele din Chutney:  “Victor şi Sara nu sunt personaje spectaculoase, ei sunt doi oameni normali şi destul de reţinuţi emoţional. Li se întâmplă lucruri care-i zguduie atât de mult încât le e greu să se mai exteriorizeze aşa uşor. Dar cred că aici, în cadrul ăsta al prezentării, li se dă ocazia să vorbească şi s-o facă cumva excentric, fiindcă se deschid în faţa lumii.”

Vitalie Bichir, iniţiatorul conceptului Teatru’ La Masă: „Chutney e un spectacol pe sufletul nostru. De asta am şi pus titlul „Teatru’ la masă“, deşi iniţial oamenii credeau că vom citi teatru la masă. După aceea am pus „Teatru’ la masă“ vă oferă „Chutney“, cu Istvan Teglas şi Valentina Popa, ei fiind ingredientele spectacolului.”

 

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Andrei Zbîrnea

Avatar
Arnoux MAZ este pseudonimul sub care a semnat articolele de pe SB. Andrei este poet și activist cultural, premiat și antologat în volume de poezie, din 2010. A fost Manager de proiect al Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, din 2012 până în 2015. A publicat "Rock în Praga" în 2011 și "#kazim (contemporani cu primăvara arabă)" în 2014 la editura Herg Benet.