Making of IDC II (episodul I) – Gabriela Lazăra

Nu mă grăbesc să public, ținând cont că o ( mai nou) poate sta la mine în atelier și două luni. Plus că mai sunt imagini de văzut și sentimente pe care nu le-am experimentat încă pe pielea mea.

.

SemneBune: Ce a însemnat pentru tine experiența IDC?
: Am avut șansa să cunosc oameni noi, să citesc creații inedite și să public alături de poeții și prozatori buni!

SB: Crezi că IDC este o modalitate bună de a promova literatura în rândul tinerilor?
GL: IDC este o modalitate bună de a promova literatura în rândul tinerilor pentru că le oferă posibilitatea de a interacționa cu scriitori în cadrul unor workshop-uri în ideea de a schimba impresii și idei despre propriile creații literare.

SB: După ce ai câștigat la IDC, ediția a doua, o mențiune specială, crezi că ai putea trece de partea cealaltă, a arbitrilor?
GL: Dacă aș spune „nu știu” s-ar crede că nu am încredere în mine. Cum am încredere în mine – da, aș putea trece de partea juraților.

SB: Ai remarcat din antologia de vreun nume care să te impresioneze în mod deosebit?
GL: Cred că fiecare autor este deosebit în felul său. Cum aș putea alege între 10 scriitori cu stiluri diferite?

SB: Recomandă-ne o carte de poezie pe care ai citit-o recent. Recomandă-ne și un roman.
GL: Ultimul volum de poezie citit și recitit (pe care vi-l recomand cu drag) este „europa, zece cântece funerare” de Elena Vlădăreanu, iar ultima carte citită „Prima dragoste, ultimele ritualuri. În așternuturi” de Ian McEwan – care, de fapt, este o culegere de povestiri ce reunește primele volume ale autorului.

SB: De ce citim? De ce nu citim?
GL: Nu se citește la fel de mult cum se citea pe vremuri pentru că nu mai avem timp sau suntem răpiți de mirajul tehnologiei care este într-o mișcare continuă. Rar găsim un moment în care să ne așezam confortabil într-un fotoliu și să deschidem o carte nu doar pentru a evada, dar și pentru a ne mării universul intelectual.

SB: Când vom vedea primul volum de poeme semnat ?
GL: Nu mă grăbesc să public, ținând cont că o poezie( mai nou) poate sta la mine în atelier și două luni. Plus că mai sunt imagini de văzut și sentimente pe care nu le-am experimentat încă pe pielea mea.

SB: Spune-ne cinci cuvinte pe care le asociezi cu modul tău de a scrie poezie.
GL: hmmm… 5x abstract.

SB: Cum vezi literatura română în următorii zece ani?
GL: Nu știu cum va arăta viitorul literaturii române peste zece ani, dar știu că prezentul este promițător cu toate fluxurile și refluxurile sale.

SB: Cu ce se consumă o carte bună?
GL: O carte bună se consumă cu muzică bună.

SB: Ai vreun mesaj de transmis cititorilor SemneBune?
GL: CARPE DIEM!!!

 

 

Elena Gabriela Lazăra este câștigătoare a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, secțiunea Poezie, ediția a II-a, 2011. 

Lasă un semn

comentarii

Despre autor

Arnoux MAZ este pseudonimul sub care a semnat articolele de pe SB. Andrei este poet și activist cultural, premiat și antologat în volume de poezie, din 2010. Implicat în media culturală și Manager de proiect al Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie”, din 2012. A publicat "Rock în Praga" în 2011 și "#kazim (contemporani cu primăvara arabă)" în 2014 la editura Herg Benet.

Număr articole publicate : 392