mostrar de Creative writing, cu Diana Roman

SemneBune: Cand, cat si cum scrii?
Diana Roman: Adevarul este ca nu scriu consistent. Sunt o fire capricioasa, asa ca nu stiu daca as putea sa scriu la comanda sau la norma. Desi… trebuie sa recunosc faptul ca exista si lucruri care m-ar motiva sa scriu sistematic.

Nu mi-e foarte clar de ce am inceput sa scriu, poate a fost vorba de hazard sau o necesitate…
Am trait niste emotii foarte puternice la un moment dat, un gen de agonie si extaz simultane. Nestiind ce sa fac cu ele, m-am apucat sa le scriu. Cativa prieteni au citit, le-a placut… si au inceput sa ma impinga de la spate, ca sa mai scriu. Cam asta a fost tot.

SB: Cum a fost Concursul IDC?
D.R.: Mi-a facut placere sa particip la „IDC”, desi recunosc ca mi-a luat 5 ore ca sa pun diacriticele la textul pe care l-am trimis la concurs. Nici acum nu m-am obisnuit sa scriu cu diacritice.
M-am simtit deosebit de incantata sa constat ca textul meu a fost apreciat, asta m-a incurajat. A fost pentru prima data cand cineva care nu facea parte din cercul meu apropiat de prieteni a citit ceea ce scriu.

SB: Cum ti-a plăcut Atelierul „Creative writing IDC”
D.R.: Sincer, mi-a placut foarte mult. Nu aveam nici cea mai mica notiune de creative writing. Am avut ocazia sa o intalnesc pe Monica Ramirez, pe Ciprian Burcovschi… am primit cateva notiuni elementare de „scriere creativa”. Aici trebuie sa fac o remarca. De multe ori in viata am constatat ca, acordand atentie mare unor detalii sau unor lucruri care par generale, ajungi sa castigi foarte mult. Asa a fost si cu notiunile de la atelier. Mi-au oferit un fundament, o baza pentru ceea ce urmeaza.

S.B.: Cum a fost in tabara de „Creative writing IDC” de la Râsnov? Te-a mobilizat sa scrii cu o frecventa mai mare?
D.R.: Dar tabara in sine a fost frumoasa, si surprinzatoare. Initial ma temeam ca voi pica acolo ca musca in lapte, pentru ca nu aveam afinitati cu stilul ” Mistery & Thriller”. Chiar imi faceam planul sa trag chiulul de la o parte dintre -uri si sa ma duc sa vad niste case din zona, unde ma solicitasera cativa potentiali clienti – sunt consultant feng shui.
Trebuie sa recunosc faptul ca (-urile, temele, lectorii) totul m-a introdus intr-o alta lume, cu care probabil nu as fi avut contact daca nu mergeam acolo. Armament, disciplina, politie, primari si istorici, scriitori si editori, cetatea Rasnovului, colegii cu care m-am imprietenit. Totul a facut sa ma simt ca intr-un vis.

M-am hotarat… dar nu m-am mobilizat inca sa scriu sistematic. E vacanta si am alte planuri, poate de la toamna incolo. 🙂

 

____________

Interviu cu Diana Roman, castigatoare a Concursului „Incubatorul de condeie”, editia a II-a 2011-2012, sectiunea Proza scurta
Bucuresti, iulie 2012

Lasă un semn

Comentariu

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit, pe venit sau dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.