mostrar de Creative writing, cu Diana Roman

SemneBune: Cand, cat si cum scrii?
Diana Roman: Adevarul este ca nu scriu consistent. Sunt o fire capricioasa, asa ca nu stiu daca as putea sa scriu la comanda sau la norma. Desi… trebuie sa recunosc faptul ca exista si lucruri care m-ar motiva sa scriu sistematic.

Nu mi-e foarte clar de ce am inceput sa scriu, poate a fost vorba de sau o necesitate…
Am trait niste emotii foarte puternice la un moment dat, un gen de agonie si extaz simultane. Nestiind ce sa fac cu ele, m-am apucat sa le scriu. Cativa prieteni au citit, le-a placut… si au inceput sa ma impinga de la spate, ca sa mai scriu. Cam asta a fost tot.

SB: Cum a fost Concursul IDC?
D.R.: Mi-a facut placere sa particip la „IDC”, desi recunosc ca mi-a luat 5 ore ca sa pun diacriticele la textul pe care l-am trimis la concurs. Nici acum nu m-am obisnuit sa scriu cu diacritice.
M-am simtit deosebit de incantata sa constat ca textul meu a fost apreciat, asta m-a incurajat. A fost pentru prima data cand cineva care nu facea parte din cercul meu apropiat de prieteni a citit ceea ce scriu.

SB: Cum ti-a plăcut Atelierul „Creative writing IDC”
D.R.: Sincer, mi-a placut foarte mult. Nu aveam nici cea mai mica notiune de creative writing. Am avut ocazia sa o intalnesc pe Monica Ramirez, pe Ciprian Burcovschi… am primit cateva notiuni elementare de „scriere creativa”. Aici trebuie sa fac o remarca. De multe ori in viata am constatat ca, acordand atentie mare unor detalii sau unor lucruri care par generale, ajungi sa castigi foarte mult. Asa a fost si cu notiunile de la atelier. Mi-au oferit un fundament, o baza pentru ceea ce urmeaza.

S.B.: Cum a fost in tabara de „Creative writing IDC” de la Râsnov? Te-a mobilizat sa scrii cu o frecventa mai mare?
D.R.: Dar tabara in sine a fost frumoasa, si surprinzatoare. Initial ma temeam ca voi pica acolo ca musca in lapte, pentru ca nu aveam afinitati cu stilul ” Mistery & Thriller”. Chiar imi faceam planul sa trag chiulul de la o parte dintre workshop-uri si sa ma duc sa vad niste case din zona, unde ma solicitasera cativa potentiali clienti – sunt consultant feng shui.
Trebuie sa recunosc faptul ca (workshop-urile, temele, lectorii) totul m-a introdus intr-o alta lume, cu care probabil nu as fi avut contact daca nu mergeam acolo. Armament, disciplina, politie, primari si istorici, scriitori si editori, cetatea Rasnovului, colegii cu care m-am imprietenit. Totul a facut sa ma simt ca intr-un vis.

M-am hotarat… dar nu m-am mobilizat inca sa scriu sistematic. E vacanta si am alte planuri, poate de la toamna incolo. 🙂

 

____________

cu Diana Roman, castigatoare a Concursului „Incubatorul de condeie”, editia a II-a 2011-2012, sectiunea Proza scurta
Bucuresti, iulie 2012

Lasă un semn

Comentariu

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Donează 20% de SemneBune

Dacă reprezinți o entitate juridică, te rugăm să descarcarci, completezi și semnezi Contractul prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Direcționarea a 20% din impozit este deductibilă pentru că suntem în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.