Cinema Iași: Vineri avem proiecția-lansare a filmului „Procesul”

PROIECȚIE DE GALĂ în prezența echipei

Vineri, 13 iulie 2018, la ora 18.00, la Cinema Ateneu, poate fi vizionat documentarul , realizat de Claudiu Mitcu și Ileana Bîrsan, care prezintă cazul lui Mihai Moldoveanu. La proiecție vor participa scenarista Ileana Bîrsan, avocata Alina Cojocaru și personajul documentarului, Mihai Moldoveanu.

Despre ce este vorba?

De 20 de ani, din care mai bine de 16 în închisoare, Mihai Moldoveanu se zbate să-și găsească dreptatea. Dosarul destul de stufos al proceselor lui conține foarte multe erori și insuficiente probe pentru condamnarea pentru omor deosebit de grav. Deși procurorii și judecătorii care au condus la condamnările lui nu au vrut să depună mărturie în film, sperăm ca imaginile de arhivă să suplinească măcar parțial lucrarea sistemului, din anii 1995-1996, în acest caz. Ce este uluitor, limpede și înfricoșător, în același timp, este că în de rejudecare, în anii 2014-2015, nu s-a făcut totul pentru aflarea adevărului. (Ileana Bîrsan, scenaristă)

„Procesul” – AG

Regia: Claudiu Mitcu

Cu: Mihai Moldoveanu

Gen: documentar

Durată: 90 minute

Trailer: 

Procesul a fost nominalizat la Gala Premiilor Gopo din acest an, la categoria Cel mai bun documentar.

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Corina Giurgia

Corina Giurgia
Licențiată în Jurnalism şi Ştiințe ale Comunicării, cu un masterat în Filosofie Aplicată şi Management Cultural, continua căutările în lumea oamenilor frumoși. Iubește Iaşul, cu întâmplările şi străzile pe care se plimbă încă scriitori şi poeți adevărați. Dependentă de ploaie, cu o obsesie pentru umbrele. Ambasadoare SemneBune la Iași. O găsiți și pe blogul personal: http://jurnalistacum.blogspot.ro/