Ce citesc membrii trupei Stema

Stema, trupă rock cu influenţe electro, s-a lansat în 2011 debutând cu videoclipul „Povestea vieții”. Până acum, Stema a mai scos patru clipuri, iar între timp membrii au cântat în deschiderea trupei britanice The Animals, la Arenele Romane.

Dintre piesele inspirate din literatură, Silviu Sanda (voce) spune că „Prada” face referire la Bacovia, amintind versul „Trupul de plumb, în pământ am să-l scurg”.

Lui Silviu Sanda îi plac Dostoievski, Mircea Cărtărescu, Jules Verne, , Nichita Stănescu și Traian Cosovei.

stema

De la Cărtărescu – trilogia Orbitor l-a fascinat, despre care spune că este genul de roman – metajurnal (după cum o scrie chiar Cărtărescu) care deschide noi direcții în postmodernismul românesc.

„Mircea Cărtărescu plonjează în oniric. Acolo, forța metaforelor creează imagini absolut senzaționale”, mai spune Silviu Sanda.

El povestește și că un roman bun este la fel ca o melodie bună, iar și pedeapsă a lui Dostoievski i-a plăcut tocmai fiindcă romanul pare extrem de actual, chiar dacă l-a scris cu mulți ani înainte.

Dan Stoica (chitară) citește atât proză cât și poezie, iar dintre scriitorii preferați i-a menționat pe Orwell, Paler și pe Roger Waters.

Lui Tudor Rotarus (bas) îi plac Dan Bown și George Orwell, iar Vlad „Rahan” Toma (tobe) îi citește cu plăcere pe Bacovia, Topârceanu și George .

Foto: Arhivele Stema

Lasă un semn

comentarii

Semne bune de la Persoane juridice

Descarcă, completează și semnează Contractul de sponsorizare prin care afacerea ta poate susține educația culturală.
Dacă firma este plătitoare de impozit pe profit: 20%;
Dacă firma este plătitoare de impozit pe venit: 20% trimestrial;
Dacă ești PFA, sponsorizarea este deductibilă la calculul impozitului pe venit în limita a 5% din venitul net.
ASOCIAȚIA PENTRU EDUCAȚIE ȘI CULTURĂ ADLITTERA (A.E.C.A.) este înscrisă în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale (INTERNT-266538804).
Virează către noi să putem avea coerență și mai multă consistență în informațiile culturale de care ai nevoie.
Revista SemneBune© este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Bianca Dobrescu

Studiază filosofia, scrie poezie, este efervescentă și o cititoare împătimită. A fost premiată la Concursul IDC în 2011 este și activistă culturală. A debutat cu poezie la Ed. Grinta în volumul „Toamna asta citim Kafka” (2012). Face jurnalism economic și cultural. Nu-i plac mușchii și lichelele.