Ce citesc membrii trupei AURA

Acest articol a fost publicat de Bianca Dobrescu pe 10.05.2015 în rubrica Interviu, Rockoco și are asociate următoarele etichete: , , , , , .

© 2015, AURA
© 2015, AURA

Aura Dănciulescu intră în atenția managerilor americani în 2011, care au descris-o ca „a real rock chick”, pentru că trupa din care făcea parte, Steelborn, a deschis concertul Bon Jovi din București. Între timp, artista se regrupează și demarează proiectul AURA, o trupă formată din Mihai Dănciulescu – chitară, Răzvan Stăicuț la tobe și Ștefan Oancea la bas. Fiind un proiect solo, iar Aura Dănciulescu solista, cei patru cântă sub numele AURA.

https://www.youtube.com/watch?v=Ugy-kEu5JQA

Nu cred că avem vreo melodie care să aibă la bază o anumită poezie sau poveste… se face un cumul de imagini în creierul și imaginația noastră și rezultatul este acel pe care îl regăsiți în versuri, în clipuri sau efectiv în emoția melodiei, spun la unison membrii trupei.

Despre Aura Dănciulescu am aflat că e înnebunită după cărți, atât după literatura străină cât și cea autohtonă. Printre scriitorii săi preferați se numără Terry Pratchett, George RR. Martin, iar ca poet pe Baudelaire. În special i-a plăcut mult Terry Pratchett, dar și „The Game of thrones” a lui G. Martin a impresionat-o, după cum spune.

Mihai Dănciulescu citește predominant proză și spune că îl atrag cărțile bazate pe întâmplări adevărate, menționându-i printre favoriți pe Jonathan Black și Karen Armstrong.

Literatura străină îmi oferă ceea ce îmi doresc pe partea de subiecte legate de spiritualitate, educarea sinelui și alte subiecte de genul acesta, punctează Mihai.

Răzvan Stăicuț citește pe fugă tot ce prinde, găsind în literatură un refugiu. Obișnuiește să citească direct din telefon sau de pe tabletă. Întrebat care scriitor l-a atras cel mai mult, o pomenește pe Aghata Christie.

Ștefan Oancea, pasionat al cărților istorice de orice fel, îi preferă pe Mircea Eliade și pe Eminescu.

Găsim tot ce ne interesează, piața este foarte mare, carți și librării gasești la tot pasul, important este să vrei să citești, să vrei să călătorești cu mintea acolo unde cu trupul nu ajungi, conchid cei patru membri ai trupei AURA.

Foto: Arhiva AURA

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Bianca Dobrescu

Licențiată în filosofie, Bianca este efervescentă în activitatea cotidiană și o cititoare împătimită. A fost premiată la Concursul IDC în 2011, s-a centrat pe comunicare și relații publice și este activistă culturală. A debutat cu poezie la Ed. Grinta în volumul „Toamna asta citim Kafka” (2012). Face jurnalism economic și cultural. Nu-i plac mușchii și lichelele.