Câştigaţi trei invitaţii duble la teatru!

Teatrul Evreiesc de Stat şi SemneBune vă  invită la .

Vă oferim trei  invitații la spectacolele detaliate mai jos, astfel:

– o invitație dublă la spectacolul MAZL TOV… AND JUSTICE FOR ALL! (miercuri, 28 ianuarie, ora 19.00, Teatrul Bulandra)

– o invitație dublă la spectacolul YOM KIPPUR (marți, 3 februarie, ora 19.00, Teatrul Foarte Mic)

– o invitație dublă la spectacolul JOCUL REGILOR (joi, 12 februarie, ora 19.00, Teatrul Nottara)

Pentru a câștiga, trebuie să lăsaţi un comentariu mai jos, în care să ne menţionaţi cel puţin un spectacol care se joacă în limba idiş pe scena Teatrului Evreiesc.

În comentariu veţi menţiona şi pentru care dintre cele trei piese optaţi.

Despre cele trei spectacole:

 

Mazl Tov And Justice For All (1)MAZL TOV… AND JUSTICE FOR ALL! – Miercuri, 28 ianuarie, ora 19.00, Teatrul Bulandra, sala Liviu Ciulei (Izvor)

Distribuția: Leonie Waldman Eliad, Mihai Ciucă, Roxana Guttman, Nicolae Călugărița, Geni Brenda, Nicolae Botezatu, Arabela Neazi, Veaceslav Grosu, Dorina Păunescu, Cătălin Stelian, Maia Morgenstern, Cabiria Morgenstern

Regia: Andrei Munteanu

Sinopsis: Spectacolul este o comedie cu focuri sale de artificii ale umorului evreiesc şi cântece tradiţionale pline de voioşie. Umorul şi muzica – iată un bagaj minimal pe care oricine îl poate lua cu sine oriunde s-ar duce. Este totodată şi o bună terapie împotriva vicisitudinilor vieţii, pe care evreii au exersat-o îndelung. Cine nu crede, să-ncerce și el! Şi să-şi amintească de vorbele neîntrecutului umorist Şalom Alehem, care spunea: ”Râsul?! Dar râsul este sănătate curată, prescris de orice medic bun!”. ”Mazl Tov… And Justice For All” este  un spectacol spumos în care râdem şi ne bucurăm împreună, ascultând istorioare mai vechi (ca vinul bun!) şi mai noi, precum şi cântece populare evreieşti.

 

Yom KippurYOM KIPPUR – Marți, 3 februarie, ora 19.00, Teatrul Foarte Mic

Distribuția: Dorina Păunescu, Raluca Aprodu, Aurora Păunescu, Denisa Dogaru, Aneea Opriș

Regia: Alexandru Jitea

Sinopsis: Tema piesei este dragostea, concretizată sub forme şi sensuri diferite: dragostea maternă, religioasă, familială. Sau lipsa ei. Dragostea care-i desparte pe oameni, pentru ca apoi să-i reunească. Sau nu. Acțiunea se petrece în ajunul şi în ziua de Yom Kippur (Ziua Ispăşirii), cea mai însemnată sărbatoare evreiască. Patru surori adulte se adună în casa părintească la apelul mezinei, care le anunţă că mama lor a disparut. Ele află că ceea ce le-a făcut să devină caractere atât de diferite, aproape ireconciliabile, a fost faptul că mama lor a fost o altă mamă pentru fiecare dintre ele. De Yom Kippur (Ziua Iertării), zi de sărbătoare în care totul se opreşte în Israel, cele patru surori sunt forţate astfel să reconsidere trecutul, pentru a se înţelege mai bine, fiecare pe sine, şi între ele, în viitor. Vieţile lor proprii capătă un nou înţeles la capătul acestei zile de Yom Kippur. Sau poate, în sfârşit, capătă unul. Şi, ca dupa orice zi de Yom Kippur, un nou început este posibil.

 

Jocul regilorJOCUL REGILOR – Joi, 12 februarie, ora 19.00, Teatrul Nottara, sala Horia Lovinescu

Distribuția: Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Andrei Finți

Regia: Felix Alexa

Sinopsis: Ce ar trebui să facă o femeie când este asaltată de doi nebuni? Primul îi salvează trupul, cel de-al doilea îi deschide sufletul. Primul este generos, bogat, mărinimos, iar cel de-al doilea este spiritual și plin de farmec. Primul este isteric; în schimb, cel de-al doilea este coleric. Primul te amenință că se va sinucide, cel de-al doilea că se va lăsa ucis de naziști. Ce poate face o femeie care ține, în egală masură, la amândoi? Piesa lui Kohout este scrisă cu ironie, subtilitate și umor negru. Există o anumită nebunie tragi-comică în reacţiile tuturor personajelor din acest spectacol. Dramele reale se amestecă cu ridicolul situațiilor, minciunile cu adevărul, şi numai astfel ”jocul vieții” devine complet.

 

Regulamentul concursului:

Puteți răspunde în câmpul „Lasă un comentariu” sau prin intrumentele de socializare (din subsolul articolului dedicate concursului: Facebook, Twitter etc).

Extragerea este aleatorie.

Se vor lua în considerare doar răspunsurile cititorilor fideli care apreciază pagina de Facebook a revistei SemneBune aici.

Concursul se desfăşoară în perioada 23-27 ianuarie (ora 13.00).

Câştigătorii vor fi anunțaţi prin UPDATE la acest articol.

 

UPDATE:

Câştigătorii sunt:

Oana Dobrinoiu – Yom Kippur

Diana Munteanu – Jocul Regilor

Monica Andrei – Mazl tov… and Justice for All!

Vă rugăm să confirmaţi participarea la spectacole. Pentru a intra în posesia invitaţiilor duble, vă rugăm să ajungeţi la locul de desfăşurare al spectacolului cu 15 minute mai devreme şi să vă spuneţi numele la casa de bilete. Veţi menţiona şi concursul SemneBune. Vă dorim vizionare plăcută!

Lasă un semn

comentarii

Autor articol: Andreea Tănase

Andreea Tănase
Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.

Comentarii

  1. Unul dintre spectacolele care se joacă în limba idiş pe scena Teatrului Evreiesc este „Dinastia Efros”.

    Doresc sa merg la piesa MAZL TOV… AND JUSTICE FOR ALL! – Miercuri, 28 ianuarie, ora 19.00.

    Multumesc frumos.