Bal interbelic în inima Bucureştiului, la Teatrul Elisabeta

Acest articol a fost publicat de Andreea Tănase pe 6.02.2023 în rubrica Teatru și are asociate următoarele etichete: , , , .

Bal interbelic în inima Bucureştiului

Călătoriile în timp există – cu ocazia aniversării a 10 ani de la deschidere, Restaurantul Elisabeta pregăteşte un mare bal interbelic, dedicat domnilor şi doamnelor care vor să guste frumuseţea Micului Paris. Sâmbătă, 18 februarie, porţile superbului palat interbelic se deschid pentru balul „D’ale Micului Paris”, un eveniment care lansează seria de baluri tematice marca Teatru şi Restaurant Elisabeta.
Participanţii au ocazia să se întâlnească cu artiştii lor preferaţi, pentru că balul va aduna laolaltă nenumăraţi actori, cântăreţi şi dansatori cunoscuţi publicului larg. Gazda evenimentului este actorul Vasile Calofir, alături de care vor urca pe scenă Sorina Rotaru şi Alexandru Olteanu, Mădălina Coca şi Sorin Zlat, dar şi mult-aşteptata Maria Buză, alături de Taraful George Pătraşcu. Seara se va încheia pe muzica lui DJ Sony, care va aduce cântece vechi celebre în contemporaneitate.

Cum nu există bal fără preparate cu dichis, petrecăreţii se vor bucura de un meniu special conceput pentru eveniment, asortat cu momente interactive susţinute de actori. Unul dintre momentele mult aşteptate este acela al concursurilor pentru domnii şi doamnele prezente, în
cadrul cărora vor putea câştiga premii admirabile oferite de brand-urile româneşti Tudor. Personal Tailor, care aduce în prim-plan conceptul britanic de consiliere vestimentară și croitorie privată, şi Stil Diamonds, Furnizor Oficial al Casei Regale a României şi creator de
bijuterii cu adevărat unice.

Cum alegem ţinuta pentru bal? O ceremonie, un bal sau un eveniment formal cere un costum pe măsură. Recomandarea
pentru domni este ţinuta black-tie, alcătuită din: smoking, pantaloni, vestă (deşi opţională, oferă un plus de formalitate), cămaşă de
ceremonie, pantofi negri de lac şi, fireşte, accesoriile care fac diferenţa (batistă, bretele, butoni). Fireşte, domnii pot opta pentru o variantă informală, care este costumul de epocă.

Anii ’20-’30 sunt cunoscuţi şi datorită ţinutelor purtate de doamne. ‘Little black dress’, adusă în prim-plan de Coco Chanel în anii ’20, rochiile flapper, pălăriile în formă de clopot, franjurii şi penele sunt doar câteva elemente din care doamnele își pot alcătui o ţinută elegantă,
care să atragă privirile. Bijuteriile trebuie să strălucească şi să încadreze ţinuta şi personalitatea celei care le poartă.
Eleganţa atrage eleganţă. Participanţii sunt invitaţi să aleagă un costum care să le poarte noroc la concursurile organizate în cadrul balului, unde au şansa de a câştiga premii admirabile oferite de Tudor. Personal Tailor şi Stil Diamonds.

Cu ocazia acestui bal, Restaurantul Elisabeta a pregătit un decor special, care va scoate în evidenţă arhitectura locului într-un fel modern.

Pornind de la jazz-ul relaxat al Sorinei Rotaru, trecând prin eleganţa muzicii franţuzeşti interpretate de Mădălina Coca şi culminând cu folclorul interbelic şi muzica lăutărească asigurate de Maria Buză şi Taraful George Pătraşcu, balul se anunţă a fi un eveniment de neuitat.
Eleganţa, extravaganţa şi bunul gust sunt cuvintele de ordine la balul „D’ale Micului Paris”. Toţi aceia care tânjesc după parfumul Bucureştiului de odinioară sunt aşteptaţi sâmbătă, 18 februarie, la Restaurant Elisabeta, începând cu ora 18:30.

Informaţii şi bilete disponibile aici.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Andreea Tănase

Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.