Armonii de Primăvară de la Home of Strings

Acest articol a fost publicat de Andreea Tănase pe 19.03.2019 în rubrica Repere culturale | Evenimente și are asociate următoarele etichete: , , , , , , , , , , , .

Asociația Home of Strings în colaborare cu Primăria  și Centrul Cultural Buftea, vă invită la spectacolul ,,Armonii de Primăvară’’ Duminică 31 Martie, ora 18.

Artiștii lirici Mediana Vlad, Lucian Corchiș, Fang Shuang și Maria Ungheanu, împreună cu Tudor Scripcariu (la pian) vor interpreta lucrări ale celebrilor compozitori J.Strauss, E.Curtis, G.Puccini, V.Verdi, G.Rossini.

În program veți asculta:

Fang Shuang – Serenada lui Don Giovanni – Don Giovanni de Mozart.

Lucian Corchis – Torna a Surriento – Ernesto de Curtis

Maria Ungheanu – Papusa Olimpya – Povestirile lui Hoffmann.

Lucian Corchis – Recondita armonia – Tosca – Giacomo Puccini

Mediana Vlad – Valsul Voci de Primavara de J.Strauss.

Fang Shuang – Aria lui Enrico – Lucia di Lammermoor de G.Donizetti.

Duet Mediana Vlad si Lucian Corchis – Parigi o cara – La Traviata – Giuseppe Verdi

Maria Ungheanu – Una voce poco fa – Barbierul din Sevilla – G.Rossini.

Duet Mediana Vlad si Fang Shuang – Rosina/Figaro – Barbierul din Sevilla – G.Rossini.

Lucian Corchis – Core’ngrato- Salvatore Cardillo

Fang Shuang – Copacul de Jolt Kerestely.

Mediana Vlad – Valsul Julietei din Romeo si Julieta de Ch.Gounod.


Mediana Vlad este licențiată a Universității Naționale de Muzică București, unde a absolvit și cursurile de master și a obținut în 2010, înaltul titlu academic de Doctor în Muzică pentru prezentarea temei „Portretul emoțional al sopranei de coloratură dramatică în bel canto-ul italian”. A urmat, de asemenea, cursuri de măiestrie sub îndrumarea sopranei Mariana Nicolesco și a studiat muzică americană, cu specializare în musical, la Moravian College, Bethlehem, Pennsylvania, SUA.

Lucian Corchiș este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, la clasa maestrului Iulian Băiaşu. A urmat şi cursuri de masterat la clasa sopranei Eleonora Enăchescu şi s-a perfecţionat urmând cursuri de măiestrie artistică la workshop-uri conduse de Viorica Cortez, Ionel Pantea, Leontina Văduva, Claudia Eder (la  Universitatea  „Johannes Gutenberg” din Mainz, Germania). Din 2006, Lucian Corchiş a devenit solist al Operei Naţionale Bucureşti, colaborând în acelaşi timp şi cu Opera Maghiară din Cluj-Napoca, Opera Naţională Română din Timişoara, Filarmonica din Haifa (Israel), Filarmonica  „George Enescu” din Bucureşti, Opera Naţională Română din Iaşi.

Maria Ungheanu este o persoană veselă , disciplinată, pasională, cu un simţ foarte dezvoltat al importanţei trăirii mesajului compozitorului. Roluri jucate: Norina  din Don Pasquale de  G.Donizetti, Păpușa Olympia de J.Offenbach. Se pregătește pentru rolul Despina din Cosi fan tutte de Mozart. Este absolventa a Academiei de Muzică din București și Master Dirijat Coral.

Baritonul de origine chineză Fang Shuang a impresionat la Românii au talent, cântând melodia Copacul a lui Aurelian Andreescu. Prestația sa impecabilă   i-a făcut pe Smiley și Pavel Bartoș să apese butonul de golden buzz și să îl trimită în semifinală.

Fang este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. El a câştigat premiul II la Concursul Naţional de Canto din cadrul celei de-a 40-a ediţii a Festivalului Internaţional „Vacanţe Muzicale” desfăşurat la Piatra Neamţ.

Tudor Scripcariu s-a născut în 1987 în Bucureşti, România. În decursul anilor de liceu a obţinut peste 25 de premii naţionale şi internaţionale, incluzând cele trei mari premii la concursurile „Sigismund Toduţă”, „Carl Czerny” şi „W.A. Mozart”. Alte distincţii importante au fost obţinute la concursuri internaţionale, cum ar fi Premiul al doilea cu medalie de argint la Concursul Internaţional „Maryse Cheilan” – Hyeres (Franţa) şi Premiul întâi cu medalie de aur la Concursul Internaţional „San Bartolomeo al Mare” (Italia). Între 2007-2010, întâi la Concursul Internaţional „Manchester Concerto Competition”. Între anii 2010 și 2015, a studiat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti,


Parteneri media:  SemneBune.ro, onlinegallery.ro,   Adevărul Ilfovean,    Bzi.ro,   Iqool,   Promenda Culturală,   4Arte ro,   România Pozitivă


Intrarea  liberă în limita locurilor disponibile. Rezervări la numărul de telefon 0734100100.

 

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Andreea Tănase

Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.