Primele două premiere ale stagiunii 2018-2019 la Opera Comică pentru Copii

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 17.09.2018 în rubrica Teatru și are asociate următoarele etichete: , , , , .

În deschiderea noii stagiuni, Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii (OCC) a prezentat bucureștenilor, în premieră, două spectacole inedite: ,,România Muzicală”, cu fragmente din cele mai frumoase creații ale unor celebri compozitori români, și impresionantul spectacol de balet ,,Poveste vieneză”. În următoarele două weekenduri ale lunii septembrie, publicul de toate vârstele este invitat să vadă ultimele patru reprezentații ale musicalului de excepție ,,Sunetul muzicii”, în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu.

În zilele de 8, 9, 15 și 16 septembrie, în Salonul Mozart, Ansamblul Liric al Operei Comice pentru Copii a susținut un spectacol muzical deosebit, cei 6 instrumentiști interpretând cele mai frumoase fragmente din creația unor mari compozitori români precum George Enescu, Ciprian Porumbescu sau Iosif Ivanovici. Concertul-lecție ,,România Muzicală”, o poveste spusă pe note muzicale, a impresionat publicul atât prin interpretarea Ansamblului, cât și datorită participării actorilor Raluca Botez, Ana Maria Caliță, Florin Crăciun și Ștefan Hotnog.

Sâmbătă și duminică, 15 și 16 septembrie, baletul ,,Poveste Vieneză”, cea de-a doua premieră a acestei luni, a adunat numeroși copii și părinți în Sala UnderGrant a Operei Comice. La spectacolele din acest weekend și-au făcut debutul pe scena Operei Comice 8 balerini străini dintre cei 19 pe care îi are OCC în acest moment în corpul de balet de 50 de persoane coordonat de Andreea Soare și Cătălin Caracaș. Cele mai frumoase valsuri vieneze vor putea fi admirate, în continuare, în reprezentațiile programate în zilele de 29 și 30 septembrie, de la orele 11:00 și 12:30.

S-a dat startul tururilor în spatele cortinei

Tot în acest sfârșit de săptămână, Sala Mare a Operei Comice pentru Copii a fost arhiplină la cele două reprezentanții ale superproducției ,,Sunetul muzicii”, în regia și coregrafia lui Răzvan Mazilu. La final, după cele peste două ore și jumătate ale emoționantului spectacol și după minute în șir de aplauze în picioare, copiii și părinții au avut ocazia să plece în primele tururi în spatele cortinei din această stagiune. Peste 100 de persoane au vrut să ia parte la experiența din culise, să descopere sălile de spectacol și să îi cunoască pe o parte dintre interpreți. Cei care nu au văzut încă ,,Sunetul muzicii”, o extraordinară punere în scenă a musicalului creat în 1959 de Richard Rodgers și Oscar Hammerstein, mai au ocazia să cumpre bilete la reprezentațiile din 22, 23, 29 și 30 septembrie.

În weekendul care s-a încheiat au avut loc o parte din preselecțiile pentru Atelierele ,,Micul Artist”. În perioada următoare continuă preselecțiile pentru grupele de blockflote, dansuri populare, benzi desenate, artă medievală și step. Informații complete despre programul preselecțiilor sunt disponibile pe www.operacomica.ro.

Salonul de scenografie cu Bogdana Pascal

În weekendul 22 – 23 septembrie copiii sunt invitați la ,,Salonul de scenografie”, coordonat de scenografa Bogdana Pascal, unde cei mici sunt încurajați să descopere tainele realizării unui spectacol. Participanții vor avea ocazia să inventeze imagini și să le asambleze, folosind numeroase mijloace de expresie, precum lumina și umbra, muzica, imaginea video sau costumul. Biletele se pot achiziționa din rețeaua bilete.ro.

Opera Comică pentru Copii la Sibiu Opera Festival

În 23 septembrie, echipa Operei Comice pentru Copii își dă întâlnire cu publicul din Sibiu, în cadrul ediției a XVII-a a Sibiu Opera Festival, unde va prezenta baletul ,,Don Quijote”, în regia și coregrafia lui Cătălin Caracaș. Spectatorii de toate vârstele sunt așteptați la reprezentațiile de la ora 16:00 și de la ora 19:00, în sala Teatrului Național ,,Radu Stanca”.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii are lunar aproape 15.000 de spectatori, iar în stagiunea 2018-2019 are programate peste 600 de reprezentații, dintre care 11 premiere.

 

 

 

.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.