Eroii sportului spaniol – Expoziție fotografică la Palatul Suțu

Acest articol a fost publicat de Andreea Tănase pe 22.10.2018 în rubrica Repere culturale | Evenimente și are asociate următoarele etichete: , , , , .

Ambasada Spaniei la Bucureşti organizează, în colaborare cu Agenţia spaniolă de presă EFE şi cu sprijinul Muzeului Municipiului Bucureşti, expoziţia de fotografie “Eroii sportului spaniol”, care va putea fi văzută în perioada 16 octombrie-16 noiembrie 2018, pe gardul Palatului Suţu din capitală.

Expoziţia aduce în prim plan figuri reprezentative ale Secolului de Aur al sportului spaniol, un grup de tineri campioni care au situat Spania pe cea mai înaltă culme a sportului mondial.

Această colecţie de fotografii a fost expusă deja în diverse oraşe precum New York, Belgrad, Madrid sau Alicante şi include 25 de imagini inedite ale unor sportivi de renume mondial de talia lui Rafael Nadal (câştigător a 17 Turnee  de Grand Slam), Iker Casillas, Miguel Induráin, Joaquín Blume, Ona Carbonell, Fernando Alonso, Carolina Marín, Pau Gasol, Javier Gómez Noya, Marc Márquez, Lidia Valentín sau Mireia Belmonte. Fotografiile fac parte din arhiva grafică a Agenţiei EFE, cea mai importantă agenţie de presă în limba spaniolă şi a patra din lume.

Este vorba despre o selecţie de imagini spectaculoase care evidenţiază evoluţia sportului spaniol din ultimii ani şi face cunoscute performanţele obţinute de aceşti campioni, spiritul de sacrificiu, pasiunea, talentul şi dorinţa de autodepăşire de care dau dovadă.

Organizatori: Ambasada Spaniei la Bucureşti, Agenţia spaniolă de presă EFE, Muzeul Municipiului Bucureşti

 

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Alătură-te altor mii (13) de abonați

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Andreea Tănase

Vice-președinte și Director de Programe sociale al Asociației pentru Educație și Cultură AdLittera, Andreea a fost premiată la ediția a IV-a (2013) a Concursului de debut literar „Incubatorul de condeie” (IDC, Proză scurtă) și a câștigat Premiul Revistei SemneBune în acelaşi an. Călătoreşte excesiv, citește cu pasiune, scrie proză scurtă când are timp și își divinizează cele două pisici Sphynx.