Noutăţile editurii Cartea Copiilor la Bookfest

Acest articol a fost publicat de Semnu' Bun pe 24.05.2017 în rubrica Repere culturale | Evenimente și are asociate următoarele etichete: , , , , .

București, 22 mai 2017 Editura Cartea Copiilor îşi așteaptă cu drag cititorii și prietenii la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, 24-28 mai, în standul B20, pavilionul C2, între orele 10:00 și 20:00.

Printre noutățile editurii Cartea Copiilor pe care cititorii le vor descoperi la Bookfest 2017 se numără:

„De ce plângem?”, de Andreea Constantin, cu ilustrații de Maria Constantinescu – o carte despre psihologia copiilor ce va fi lansată sâmbătă, 27 mai, în prezenţa autoarelor şi a doamnei Bogdana Fati, psiholog. Cartea își propune să-i ajute pe copii să înţeleagă ce este plânsul, ce se întâmplă în corpul lor atunci când plâng şi de ce le pot fi folositoare lacrimile. Lansarea va fi sprijinită de SLooP cu sucuri naturale pentru copii.

„O cunoşti pe Pippi Şoseţica?”, de Astrid Lindgren, cu ilustrații de Ingrid Nyman – o carte ilustrată creată de celebra autoare cu scopul de a o face cunoscută și copiilor mai mici pe la fel de celebra Pippi Șosețica;

„Lupul cel Mare și Lupul cel Mic֨”, de Nadine Brun-Cosme, cu ilustrații de Olivier Tallec – o poveste emoționantă și sensibilă despre prietenie, tradusă de Lavinia Braniște;

„Sub semnul Capricornului”, de Hugo Pratt – al doilea volum cu aventurile lui Corto Maltese, în traducerea lui Mircea Mihăieș;

„Păianjenul cel harnic” – cea mai nouă apariție din seria minunatelor cărți-jucărie create de Eric Carle;

„În adâncul oceanului” – al treilea volum din seria „Autobuzul magic”, cea mai originală și amuzantă abordare a științei pentru copii;

„Tropote fermecate” – antologie de povești cu cai fantastici.

Toate titlurile din oferta editurii disponibile la Bookfest vor avea reduceri de 25-30%. Vizitatorii vor putea participa și la tombola Cartea Copiilor, unde vor avea șansa de a câștiga unul dintre cele cinci premii a câte trei cărți la alegere, expediate gratuit de editură la sfârșitul târgului.


Oaspetele de onoare al acestei ediţii a Bookfest este Suedia, iar literatura suedeză pentru copii va fi prezentă din plin în standul editurii Cartea Copiilor prin mai multe titluri ale unor autoare prestigioase: Astrid Lindgren, Elsa Beskow şi Lotta Geffenblad. În plus, copiii se vor putea întâlni cu operele acestor autoare și cu prilejul atelierelor creative organizate în cadrul Bookfest Junior (pavilionul C1, etaj). Mai multe detalii despre programul Bookfest şi despre atelierele din cadrul Bookfest Junior sunt disponibile pe www.bookfest.ro.

Intrarea la Bookfest este liberă.


Despre editura Cartea Copiilor

Cartea Copiilor, prezentă de 10 ani în peisajul editorial din România, este una dintre cele mai iubite edituri de cărți pentru copii de la noi. Cartea Copiilor publică titluri contemporane din literatura pentru copii, deopotrivă română și internațională (Victoria Pătrașcu, Iulia Iordan, Andreea Constantin, Eric Carle, Dick Bruna, Astrid Lindgren, Don Freeman, Roger Duvoisin, Elsa Beskow, Julia Donaldson, Arnold Lobel etc.). Nivelul literar ridicat al textelor și valoarea ilustrațiilor, realizate de artiști profesioniști, sunt mijloacele prin care Cartea Copiilor urmărește stimularea creativității, a spiritului critic, dezvoltarea capacității de a gândi liber și formarea unei atitudini deschise și tolerante. Mai multe detalii despre cărțile editurii Cartea Copiilor sunt disponibile la www.carteacopiilor.ro.

Abonează-te gratuit prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona și vei primi notificări doar când vor fi publicate articole noi.

Direcționează 20% din impozit

Donează dacă vrei să susții financiar educația culturală. Decide ce faci cu 20% din impozitul afacerii tale. Poți contribui la dezvoltarea revistei, ca aceasta să aibă mai multă consistență, coerență și consecvență în plan editorial. Îți mulțumim în avans! Revista digitală SemneBune este un proiect editorial al Asociației AdLittera și este online din 2010.

Autor articol: Semnu' Bun

Primul semnalizator cultural de pe această platformă. Îndrumă și recomandă din 2010.